Du är här: Start / Barn & utbildning / E-tjänster förskola och skola

E-tjänster för förskola och skola

Vårdnadshavare med barn i Laholms kommuns förskola och skola (inklusive grundsärskola och gymnasieskola) har nu möjlighet att följa sitt barns dagliga utveckling genom att använda e-tjänsten förskola/skola på webben.

Med en smart telefon kan du dagligen följa ditt barns aktiviteter genom att ladda ner appen "Vklass". Se instruktionsmanual för mer information via länk på denna sida. I menyn under "Vikten av lärplattform" kan du läsa om hur plattformen är viktig för likvärdig utbildning.

Allt på en plats

Förutom den nya e-tjänsten har vi samlat samtliga e-tjänster för barnomsorg, fritidshemmet, förskola och skola på ett ställe. Som vårdnadshavare ska du alltid använda e-legitimation vid inloggning i samtliga e-tjänster: i förskola, fritidshem och skola.

Den vanligaste e-legitimationen är BankID, antigen på dator eller på mobiltelefon (Mobilt BankID). Du loggar in med BankID/Mobilt BankID för att exempelvis göra en ansökan om förskoleplats/fritidshem och då kan du också följa ditt ärende via e-tjänsten.

Om du inte är folkbokförd i kommunen är du välkommen att göra din ansökan genom att trycka på länken nedan.

Dina kontaktuppgifter för samtliga e-tjänster, det vill säga mobilnummer och e-postadress, är viktiga att ange och uppdaterna när det är aktuellt, så att du får snabb och bra service så att personal ska kunna nå dig.

Har du frågor om BankID eller mobilt BankID, kontakta din bank.

Saknar du personnummer för att kunna använda bank-id ska du ta kontakt med barn- och ungdomskontoret tel 0430-150 00.

Länkar till e-tjänsterna

Förskola ansökan

• Följa ditt ärende
  • Ändra inkomstuppgift
  • Uppsägning

Fritidshem ansökan

• Följa ditt ärende
  • Ändra inkomstuppgift
  • Uppsägning

OBS! Om du inte är folkbokförd i Laholms kommun ska du använda länken nedan för anmälan till förskola och fritidshem.

Länk för anmälan

Förskola på webben

• Pedagogisk process
  • Lägga in schema