Du är här: Start / Näringsliv & arbete

Näringsliv och arbete

Med sina naturliga förutsättningar och sitt företagsvänliga klimat är Laholms kommun den självklara etableringsorten för mindre och medelstora företag. Företagsklimatet är ett av landets bästa, enligt Svenskt Näringsliv.

Vi har ett gynnsamt läge med goda kommunikationer i alla riktningar och närhet till två flygplatser.

Monika Karlsson driver Örtmedicinska institutet, ett av många småföretag i kommunen

Blomstrande företagsamhet

Laholm är en kommun som sjuder av företagsamhet med fötterna i två expansiva regioner, Halland och Öresund. Varje år startar eller etableras mellan 80 och 120 företag i kommunen. Nu finns här drygt 2 900 olika bolag och enskilda firmor.

Ryggraden i kommunens näringslivsstruktur är tillverkande små- och medelstora företag inom främst trä-, plast- och verkstadsbranschen, livsmedelsindustri och grafisk produktion. Jord- och skogsbruket är fortfarande markant men tjänstesektorn ökar påtagligt.

Under Näringsliv & arbete finns information om vad kommunen kan göra för dig som vill starta företag, redan driver företag, vill etablera företag eller handla med Laholms kommun.

Samlat kompetensen

För att främja utvecklingen och tillväxten i Laholm har vi fysiskt samlat kompetensen kring näringsliv, vuxenutbildning och arbetskraftsförsörjning på ett gemensamt ställe – Lärcentrum.

Här finns rådgivning och insatser för företags- och affärsutveckling, kompetensutveckling och skräddarsydd uppdragsutbildning för näringslivet och högskoleutbildning på distans.

Känn dig välkommen

Laholms kommun vill att du som företagare ska känna dig välkommen och att vi ger dig snabb och smidig service när det gäller företags- och näringslivsfrågor.

I Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner tillhör Laholm elitklassen med sin femteplats.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: ZCH
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 september 2011

Kontakt

Laholms kommun
Växel: 0430-150 00
Fax: 0430-151 71
Humlegången 6
312 80 Laholm

Medborgarservice
Växel: 0430-150 00
Humlegången 6
312 80 Laholm

Öppettider Medborgarservice

  • Måndag-torsdag 08.00-18.00
  • Fredag 08.00-17.00
  • Lördag 10.00-13.00

Medborgarservice öppettider i påsk

Skärtorsdag kl. 08.00-15.00
Glad Påsk!

Länk