Du är här: Start / Nyheter

Nyheter från Laholm

 • Söker kontaktpersoner

  Publicerad den 17 mars 2017

  Behovet av kontaktpersoner till funktionshindrade, människor med psykisk ohälsa och äldre är stort.
  - Jag har flera på kö som omgående behöver en person, som kan hjälpa dem att bryta sin isolering, säger Anders Sköld, enhetschef inom socialtjänsten.

 • Hög kvalité på vård och omsorg

  Publicerad den 16 mars 2017

  Vården och omsorgen om personer över 65 år med hemtjänst eller särskilt boende håller en fortsatt hög kvalité i Laholms kommun. På nio av 15 indikatorer med kommunen som huvudman för verksamheten hamnar Laholm bland de 25 procent bästa i landet. På resterande ligger kommunen bland de 50 procent bästa.

 • Ny förskola öppnas i augusti

  Publicerad den 16 mars 2017

  I slutet av augusti öppnas dörrarna för barnen till den nya förskolan i Allarp i södra Skummeslövsstrand. För att försäkra sig om plats står redan 15 barn i kö till förskolan, som rymmer fyra avdelningar med plats för ett 70-tal barn.

 • Yrkeskafé med byggsektorn

  Publicerad den 16 mars 2017

  Med ökad bostadsproduktion och stort renoveringsbehov av äldre fastigheter stiger efterfrågan på yrkesverksamma inom byggsektorn, och redan i dag råder brist på vissa yrkeskategorier. Intresserade av att jobba inom branschen ges på tisdag den 21 mars möjlighet till att få mer information om byggsektorn när Yrkeskafé arrangeras på Campus Laholm.

 • Satir i Stadshusgalleriet

  Publicerad den 16 mars 2017

  I år är det 30 år sedan AnnLis Krüger hade sin första separatutställning. Eftersom hon redan då var bosatt i Veinge blev Laholm och dåvarande Medborgarhuset platsen för hennes debut. Sedan dess har hennes konstnärliga arena kommit att omfatta såväl Sverige som flera europeiska länder, bland annat England, Frankrike, och Tyskland. Nu kan hennes verk åter ses på hemmaplan.

 • Snart 25 000 invånare

  Publicerad den 15 mars 2017

  De senaste två åren har befolkningen i Laholms kommun ökat årligen med mer än 400 personer. 2015 blev vi 414 fler och förra året 469. Därmed bodde det vid årsskiftet 2016/2017 24 664 personer i kommunen. Bibehålls ökningstakten innevarande år nås kommunfullmäktiges mål om 25 000 invånare redan i höst, och inte 2025 som politikerna planerat för.

 • Ny socialchef

  Publicerad den 13 mars 2017

  Laholms kommun har fått en ny socialchef. På måndagen gjorde Christel Sundberg sin första dag i sin nya kommun.
  Hon kommer närmast från Örkelljunga där hon haft samma befattning under tre år. Innan dess hade hon en tjänst som kommunstrateg i Bjuvs kommun, där hon även varit samhällsutvecklingschef. I Bjuvs kommun tjänstgjorde hon under sammanlagt åtta år.

< Föregående12345...