Du är här: Start / Nyheter

Nyheter från Laholm

 • Eldning på Valborgsmässoafton

  Publicerad den 28 april 2017

  Vad och var som får eldas utomhus styrs av miljölagstiftning och lokala bestämmelser för Laholms kommun. Eldning av trädgårdsavfall får inte ske inom område med detaljplan med undantag för Valborgsbål och Påskbrasa.

 • Inget vatten i fontänerna

  Publicerad den 28 april 2017

  Av tradition har alltid Laholms kommuns många fontäner fyllts med vatten till Valborgshelgen. Men i år kopplas inte vattnet på eftersom bevattningsförbud råder i hela kommunen. Då är det viktigt att alla drar sitt strå till stacken för att spara på dricksvattnet. Och det gör kommunen bland annat genom denna åtgärd.

 • Laholm tog tillbaka fiskepris

  Publicerad den 27 april 2017

  Laholm tog tillbaka det prestigefyllda vandringspriset från Halmstad för årets första lax. Laxen som fångades i Lagan av Kim Langhof från Danmark den 11 april på Gröningen i Laholm vägde 7,6 kg och mätte 92 cm. Elisabet Babic (M), kommunstyrelsens ordförande, tog emot vandringspriset av Tina Kraft på Relax Fishing Sweden.

 • Ny näringslivschef

  Publicerad den 26 april 2017

  Rekrytering av ny näringslivschef till Laholms Kommun är nu klar - Peter Larsson tillträder senast den 24 oktober. Peter har sedan 2012 arbetat som vd/näringslivschef för Tillväxt Lidköping AB, ett av näringslivet och Lidköpings kommun samägt näringslivsbolag.

 • Yrkeskafé med fordonsinriktning

  Publicerad den 26 april 2017

  Är du intresserad av att jobba inom fordonssektorn? Reservera då den 2 maj för ett eftermiddagsbesök på Osbecksgymnasiet på Campus Laholm. På plats finns företrädare för olika yrken inom branschen, vilka berättar om denna yrkessektor och dess nuvarande och framtida behov av arbetskraft.

 • Skådespelartalanger sökes till reklamfilmer

  Publicerad den 26 april 2017

  För att hjälpa till att sprida budskapet om varför återvinning och källsortering är så viktigt kommer Laholms kommun i samarbete med ett produktionsbolag producera en serie YouTube-videor som ska hjälpa till att motivera laholmarna att göra rätt sak - och även övertyga andra att göra det.

 • Ung kultur möts i Laholm

  Publicerad den 25 april 2017

  Lördagen den 29 april anordnas "Ung kultur möts" på Laholms teater. Under en heldag möts unga kulturutövare inom vitt skilda områden för umgänge och tillfälle att ta del av varandras arbeten.

< Föregående1234567...