Du är här: Start / Nyheter / Söker kontaktpersoner

Söker kontaktpersoner

Publicerad 17 mars 2017

Behovet av kontaktpersoner till funktionshindrade, människor med psykisk ohälsa och äldre är stort.
- Jag har flera på kö som omgående behöver en person, som kan hjälpa dem att bryta sin isolering, säger Anders Sköld, enhetschef inom socialtjänsten.

Med stöd av LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och Socialtjänstlagen har ett 100-tal personer i Laholms kommun rätt till kontaktperson. Men behovet täcker långtifrån tillgången.

- Eftersom vi har en hel del unga funktionshindrade hoppas jag få fler kontaktpersoner i åldern 20-35 år, säger enhetschefen.

Söker brett

Via olika kanaler söker han nu brett för att få napp på intresserade. Som kontaktperson är man en medmänniska på vänskapsbasis med målet att bryta isolering och tillsammans delta i eller skapa aktiviteter utifrån den enskildes önskemål.

- Vanligtvis träffas man några timmar per vecka eller varannan vecka. En kontakt som kan betyda mycket för den enskilde och dennes välbefinnande, säger Anders Sköld.

Kontaktperson kan likställas med ett förtroendeuppdrag av ideell karaktär, som är arvoderat och där ersättning även utgår för vissa omkostnader.

För mer information kontakta:

Enhetschef Anders Sköld
Tel: 0430-150 00
Direkt: 0430-153 32
Mobil: 0705513644
E-post: anders.skold@laholm.se

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 17 mars 2017