Du är här: Start / Uppleva & göra / Sommarfrukost 2017

Sommarfrukost 2017

Sommarfrukost vid Lagan i Laholm arrangeras i år för sjätte gången. Först ut i år är förbundskapten Janne Andersson som följs av fyra andra föreläsare. Innan du lyssnar på spännande berättelser serveras en god frukost. Missa inte detta tillfälle.

Arrangör: Laholms Tidning och Laholms kommun

Tid och plats

Frukostarna serveras från kl 7.30 och föreläsningarna startar kl 8.15 på Gröna Hästen.

Biljetter

Frukostbiljetterna säljs på Laholms turistbyrå från den 19 juni klockan 9.00. Biljetter säljs även direkt vid frukosten i mån av plats. Pris 60 kronor inklusive frukost.

Det är ett mycket stort tryck på biljetterna till Janne Andersson den 4 juli. Den föreläsningen flyttas till Stadsteatern vilket ger möjlighet till 110 extraplatser utan frukost - pris 30 kronor per styck. Och för att möta efterfrågan och främja spridning av biljetterna begränsas biljettförsäljningen till sex biljetter per inköp för den 4 juli. Vill man köpa fler får man ställa sig i kön igen. 

För mer information kontakta Laholms turistbyrå.

Program

Tisdagen den 4 juli Janne Andersson - SLUTSÅLT

”Mina år i Laholm är kanske de bästa jag haft hittills i karriären…”

Med meriter från bland annat Laholms FK och både IS Halmia och Halmstad BK är Janne Andersson sedan augusti 2016 förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll. Där emellan blev han utsedd till årets tränare i Allsvenskan 2004 och ledde Norrköping till SM-guld 2015.

Kanske får vi veta vad det egentligen är för skillnad att träna Laholms FK och landslaget?

Tisdagen den 11 juli Karin Starrin - SLUTSÅLT

”Alla borde känna till det fantastiska län som Halland är!”

Karin Starrin var Hallands första kvinnliga Landshövding 1997-2004, och trivdes så bra i Halland att hon bosatte sig permanent i Heberg söder om Falkenberg. Karin kommer bland annat kåsera om sina spännande upplevelser och erfarenheter från politiska uppdrag i Sveriges Riksdag och EU, som ordförande i Svenska volleybollförbundet och Högskolan i Halmstad, och som chef för Tullverket. (Foto: Patrik Leonardsson)

Värd: Laholms Sparbank

Tisdagen den 18 juli Eric Rusch - FÅTAL BILJETTER KVAR

Eric Rusch är frilansande skådespelare, manusförfattare och regissör. Han har gjort flera roller inom film, tv och teater, både i Sverige och internationellt. 2010 utsåg Sveriges film- och filmförbund samt Film i Värmland Eric till bästa manliga skådespelare för hans insats i kortfilmen ”Tidens förräderi”. Sedan 2014 är Eric konstnärligt ansvarig för all teater inom ramen för barnkonceptet ”Valles värld” vid SkiStar i bland annat Åre och Sälen.

Eric har bland annat medverkat i filmer som ”Kall”, ”Tom of Finland” och ”Irene Huss: Tatuerad torso”. Exempel på tv-serier är ”Vår tid är nu”, ”Heroes of the Baltic Sea” och ”Syrror”. Exempel på teater är ”Annie”, ”Familjen” och ”Ronja Rövardotter”. (Foto: Lisa Lindkvist)

Värd: Länsförsäkringar Halland

Tisdagen den 25 juli Jessica Wendel - FÅTAL BILJETTER KVAR

”Det kostar inte mycket att vara medmänniska” är Jessica Wendels devis.
Jessica är eldsjälen som vill hjälpa utsatta barn och föräldrar och andra som har det svårt. Sedan hon öppnade upp Änglagårdens Give and Get i Ösarp för två år sedan har Jessica haft mellan 4 000 och 5 000 besökare. Inte minst har hon uppmärksammats för att bjuda in ensamma människor att fira jul med sin familj (i julas kom 38 personer).

På Änglagården finns stora ytor att leka på där barnen till exempel kan spela trädgårdyatzy, rida och kela med djuren, medan föräldrarna kan dricka kaffe och samtala med Jessica och hennes sambo eller andra gäster. Och har man inte råd med nya skor, kläder eller leksaker kan ofta Jessica, som samlar på begagnade saker, hjälpa till.

Värd: Södra Hallands Kraft

Tisdagen den 1 augusti Martin Jönsson - SLUTSÅLT

Nyhetsbevakning och nyhetsförmedling förändras i allt snabbare takt och hur dess framtid kan komma att se ut kommer vi få veta mer om av Martin Jönsson.

Martin växte upp på Hallandspostens redaktion i Laholm, där pappa Knut (KåJi) var redaktör, och har arbetat som journalist och chef på en rad redaktioner. Han har varit redaktionschef på SvD, digital direktör på Sveriges Radio, chefredaktör för Journalisten, gästprofessor i journalistik i Göteborg, medieanalytiker på Bonnier och Schibsted och suttit i juryn för Stora Journalistpriset.I dag är Martin utvecklingschef och sitter i företagsledningen på Dagens Nyheter med huvudansvar för tidningens digitala strategi.

Värd: Sparbanken Boken

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 8 juni 2017

Kontakt

Laholms turistbyrå

Laholms turistbyrå
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-154 50
Teckningsmuseet, Hästtorget
GPS: Lat. 56.5140144 Long. 13.0419276
312 30 Laholm

Öppettider

Måndag-Fredag klockan 10-16.30
Lördag-Söndag klockan 10-16

Nationaldagen 6 juni Stängt

Midsommarafton Stängt

Välkomna!