Du är här: Start / Allmän info / Filmer om Laholm

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Filmer om Laholm

Förstora bilden - Gamleby_hast_2010.jpg

Hästskjuts genom Gamleby i Laholm.

Av filmbolaget Seagull Production i Laholm, som drivs av makarna Eva och Jörgen Persson, har Laholms kommun beställt fem filmer:  Filmen om Laholm, Laholm som besöksmål, Leva och bo i Laholm, Företagsamma Laholm och Filmen om laxfisket i Lagan.

Med andra intressenter har det lokala filmbolaget bland annat gjort filmen om Lagan som betydande elproducent och om den allt större countryfestivalen i Killhult, söder om Hishult.

Eftersom dessa filmer också skildrar företeelser i kommunen presenteras de på denna sida.

Här nedan hittar du länkarna till de omnämnda filmerna, som ligger på YouTube.

Kommunen - sedd med norrländska ögon

Makarna Egon och Eva-Britt Ebbeståhl, som flyttat till Laholm från norra Sverige, har också gjort en film om kommunen. Filmen gjordes ursprungligen för släkt och vänner för att presentera makarnas nya boendeort med omgivningar.

Med sina ögon beskriver de kommunen ur ett historiskt och nutida perspektiv.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan granskad den 3 februari 2020