Du är här: Start / Allmän info / Laholms kommun i media / P4 Radio Halland

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

P4 Radio Halland

 • Åtalas misstänkt för att ha fuskat vid körkortsteorin

  En man åtalas vid Halmstads tingsrätt, enligt åklagaren fuskade han när han skulle ta körkort. Enligt åtalet fick mannen svaren till provet genom en mobiltelefon med bland annat sändare å hörsnäcka. Manner åtalas för osann försäkran men han förnekar brott.
 • Krögare varnar: Kvinna luras – säger att hon blivit magsjuk

  Kvinnan har polisanmälts av restauranger i Halland som betalat henne efter samtal om att hon blivit sjuk av deras mat. Krögaren Martin Johansson i Mellbystrand fick en påringning från kvinnan som påstod att hon blivit magsjuk efter att ha ätit deras räkmackor. "I stundens hetta frågade jag hur jag kunde ersätta henne", säger Martin Johansson som hejdade sig i sista stund från att betala.
 • Sjuksköterska fixade16 tv-apparater till boende

  16 tv-apparater är på väg till ett korttidsboende i Varberg, där hamnar patienter från sjukvården i två veckor för att de inte ska sprida eventuell coronasmitta vidare. Boendets sjuksköterska Annika Jensen bad om apparaterna i ett brev till kommunstyrelsen. "Jag blev otroligt överraskad när de svarade så snabbt, det betyder så mycket för de boende och lindrar deras tristess", säger hon.
 • Avsnitt 1: Stolthet och fördom

  Välkommen till urpremiären av Teater Hallands och P4 Hallands radioteater Stolthet och Fördom. Det är Anna Sjövall på Teater Halland som tagit sig an Jane Austens klassiker från 1813. Radioteatern sänds måndagar, onsdagar och fredagar under fyra veckor med start måndag 13 juli. Sändningstid är 11.14.
 • Fler i Halland drabbade av sjukdom i sköldkörteln

  Drygt var tionde kvinna över 20 år behandlades förra året för underfunktion i sköldkörteln, i Halland har antalet fall ökat med 121 procent bland kvinnor i åldern 20 till 39 sedan 2006. Anna Bergkvist, ordförande för Sköldkörtelförbundet, säger att mer forskning behövs. "Man känner sig allmänt vissen och vet inte riktigt skälet", säger Gerd Nyström i Oskarström som lidit av sjukdomen i 40 år.
 • Misstänkt våldtäkt vid stationen i Laholm

  Polis och åklagare utreder en misstänkt våldtäkt vid tågstationen i Laholm under söndagen. Under måndagen söktes ett område vid stationen igenom av tekniker, enligt Hallandsposten även med en hund. En person är anhållen, enligt åklagare Henrik Kindlund handlar det inte om en misstänkt överfallsvåldtäkt, de båda ska ha känt varandra.
 • Bevattningsförbudet hävt i hela Halland

  Bevattningsförbudet hävs i resterande delar av Falkenbergs kommun. Förra veckan hävdes bevattningsförbudet i Falkenbergs inland. Nu hävs även förbudet i kommunens centralort och kuststräcka. I och med detta är förbudet hävt i hela Halland. Sedan bevattningsförbudet infördes i juni har VIVAB kunnat se en minskad konsumtion av det kommunala dricksvattnet.
 • Harplinge först med levande berättelser från de döda

  Harplinge kyrkogård är först i Halland med QR-koder vid gravarna. Skannar man dem kan man höra berättelser om personerna som ligger begravda. Håkan Ljungberg som är kyrkogårdsvaktmästare säger att detta är ett sätt att göra kyrkogården mer levande. "Det blir väldigt levande gravstenar. Även på nya gravar har man på vissa håll börjat med QR-koder, bland annat i Danmark, säger han.
 • Unik teater i P4 Halland

  Måndag 13 juli, 11.14, är det urpremiär för radioteater i P4 Halland. Den specialskrivna versionen av Stolthet och Fördom är skriven av Anna Sjövall på Teater Halland och skulle ha spelats på teatern under våren, men ställdes in på grund av corona. "Som regissör blir man lite med Gud, att man kan klippa och be dem ta om. Det kan jag ju inte göra på scenen", säger Anna Sjövall om skillnaderna mellan teater på scen och inspelad till radio.
 • Lyckan vände för Varbergs BoIS – förlust borta mot Örebro

  "Det är tråkiga poäng att tappa när vi är så pass nära att göra mål," säger Robin Tranberg, lagkapten för Varbergs BoIS. Nykomlingen Varberg BoIS står nu med tre segrar, tre förluster och tre oavgjorda matcher.
 • HBK segrade mot nykomlingen Umeå FC på bortaplan

  Inte helt oväntat var det Rasmus Wiedesheim-Paul som satte matchens enda mål när Halmstad vann borta mot nykomlingen Umeå FC. Målnollan spräcktes i en straff under matchens 72:a minut. "Jag tycker vi kunde gjort vissa saker bättre, jag tycker vi borde fått utdelning tidigare," säger HBK:s lagkapten Andreas Johansson.
 • Omgjord gata ska locka till umgänge

  I Kungsbacka har Norra torggatan bytt skepnad med konstgräs, bänkar och blomlådor. Satsningen görs av kommunen, regionen och fastighetsägarna i centrum. Tanken är att skapa en mysig mötesplats när många evenemang ställs in på grund av coronarestriktioner. "Det ser jättetrevligt ut att kunna gå och sätta sig här. Det behövs något fint så allt inte blir för tråkigt", säger Monica Johansson och Pia Jarnestål.
 • Varbergsartist återvänder i livesänd konsert

  Nu på söndag uppträder Varbergs egna Jenny Almsenius på Parkettmusiken på Varbergs teater. Konserterna streamas även på kommunens hemsida, något Varbergsartisten ser fram emot. "Det är väldigt kul att ha den interaktionen på nätet, och jag tror att man kan ta med sig det när scenerna öppnar upp igen," säger Jenny Almsenius.
 • E6 öppen efter olycka

  På söndagsmorgonen vid sextiden välte en lastbil med släp på E6 söder om Lindomemotet, norr om Kungsbacka. Detta ledde till ett omfattande arbete med sanering och bortforsling som pågick till klockan halv nio på kvällen. Ingen blev allvarligt skadad vid olyckan.
 • Avrådan från bad i havet väcker reaktioner

  I Halland avråds det för närvarande från bad och surf vid Rågelund i Kungsbacka och Hagön i Halmstad. Vattenproverna som togs i veckan visade för höga halter av bakterier, och nu har kommunen skyltat med varningstexter längs stranden. "Man vill ju inte gärna bli sjuk," säger badgästen Linda på Hagön som tror att avrådan kan vara avskräckande på lång sikt.
 • Tung förlust på hemmaplan för Falkenbergs FF

  Östersundsanfallaren Jordan Attah Kadiri blev målskytt med en nick i 59 minuten och tog därmed hem segern för Östersunds FK. "Vi vinner alldeles för lite närkamp, vi blir passiva," säger Tibor Jozav från Falkenbergs FF. På onsdag möter Falkenbergs FF Djurgården på bortaplan.
 • Sverigemästare vill få fler tjejer att utöva motorcross

  17-åriga Helena Sund från Kungsbacka är en av de bästa i Sverige på sporten BMX, som hon hållit på med sedan hon var fyra år. Eftersom sporten är mansdominerad fick hon under sina första tävlingsår köra mot killar, något som hjälpt henne att bli bättre. "Vi har väldigt många aktiviteter som är speciellt insatta för tjejer," säger Helena Sund, som vill få fler kvinnor att vilja utöva sporten.
 • Minnesstund för Srebrenica

  Under lördagen hölls en manifestation vid Tullbron i Falkenberg för att uppmärksamma att det var 25 år sedan folkmordet i Srebrenica skedde. Då dödades över 8 000 pojkar och män i Bosnien. "Vi vill uppmärksamma samhället på denna sorgliga dag. Det som hände är en stark påminnelse om att vi måste värna demokratin", säger initiativtagaren Irhan Kasic. "På gymnasiet var jag i Srebrenica på studiebesök. Jag vill hedra dem som föll offer för folkmordet", säger deltagaren Malin Sjöberg.
 • Live: Falkenbergs FF möter Östersunds FK på hemmaplan

  Falkenbergs FF ligger en placering före bottenkonkurrenten Östersunds FK i tabellen. Förra säsongens möten slutade med en vinst för vardera lagen. "Östersund gillar att spela fotboll, så jag tror att det kommer att bli en bra match," säger Hasse Eklund, huvudtränare för Falkenbergs FF.
 • Satsar på säkrare cykling

  I corona-tider är BMX-cykling en av sporterna som lockar nya utövare. Nu satsar Kungsbackas BMX-klubb på en särskild sjukvårdskurs för tränare och ledare. "Det behövs eftersom det händer i vår sport att man kör och välter. Vi lär oss akut omvårdnad och tittar exempelvis på huvud, nackar, rygg och skrapskador", säger Magnus Schoug, ordförande i klubben.