JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Allmän info / Laholms kommun i media / P4 Radio Halland

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

P4 Radio Halland

 • Länsstyrelsen inför ovädret: Håll dig inne om du kan

  Håll dig inne om du kan, säger Martina Eilind, kommunikatör på länsstyrelsen med anledning att SMHI har lagt en orange stormvarning över Halland inför helgen.Det väntas bli rejält blåsigt under lördagskvällen med byar upp till 30 meter per sekund under natten.Elbolagen rustar också inför helgen och kan inte utesluta större strömavbrott, säger Peter Hjalmar, regionchef i syd för Eon.
 • Här flödar det – menskonst visas i Halmstad

  Just nu visas menskonst på Halmstads konsthall.Intendent Erika Danker upplever att menstruation fortfarande är ett tabubelagt tema."Det är lite därför vi gör utställningen", säger Erika Danker.
 • Åklagarna: Kvinnan bör dömas till åtta års fängelse

  Kvinnan står åtalad misstänkt för att ha medverkat till att hennes son användes som barnsoldat hos IS som 12-åring.Åklagarna anser att hon som ensam vårdnadshavare för pojken hade ansvar för vad han gjorde, och att hon var ideologiskt övertygad.Kvinnan nekar till brott och säger att hon som kvinna i IS inte fattade besluten, hennes advokat vill att hela åtalet ogillas.
 • SMHI: Stormen Malik slår till över Halland i helgen – orange varning

  SMHI lägger en orange varning för rejält blåsigt väder i Halland i helgen som når stormstyrkor under lördagskvällen.Orange varning gäller även för högt vattenstånd från Halmstad och söderut, norrut är varningen gul."Det är ett lågtryck som passerar över mellersta Sverige och det är inte förrän söndag förmiddag som det börjar lugna ner sig", säger SMHI:s meteorolog Max Lindberg Stoltz.
 • Säpo: IS-kvinnan från Halmstad var inflytelserik

  Den kvinna som står inför rätta misstänkt för grova krigsbrott hos terrorsekten IS i Syrien var en central och inflytelserik person bland de svenskar som rest ner till IS.Det anser Säkerhetspolisen som hörs i rätten under fredagen.Kvinnan anklagas, mot sitt nekande, för att ha medverkat till att hennes son användes som barnsoldat av IS.
 • Blåsig helg väntas i Halland

  Det blir en blåsig helg i Halland.På lördag kväll väntas stormbyar i hela länet."Kommer kunna ställa till med problem", säger Max Lindberg Stoltz på SMHI.
 • Omikron kräver snabba ryck – nu får skolorna själva slå om till distans

  Nu kan skolorna snabbt ställa om till distansundervisning vid ett covid-utbrott. Tidigare krävdes att smittskyddsläkaren kontaktades, och då drog det ut på tiden, säger Maria Andersson, skolchef i Kungsbacka kommun."Omikron är så snabb och smittsam. Vi blir mer snabbfotade nu."
 • Margaretas morfar försvann i sibiriskt fångläger

  På torsdagskvällen uppmärksammades Förintelsens minnesdag på Varbergs Teater med musik, teater och tal från judiska överlevare av Förintelsen.En av besökarna var Margareta Nordblom, vars morfar sattes i fångläger i Ryssland i slutet på 1930-talet. Men under hennes uppväxt var det ingen som pratade om det."Det här var ju en hemlig historia", berättar hon.
 • Ringhals vd om beskedet: Slutförvaret sista pusselbiten

  Ett välkommet, men också väntat besked, så kommenterar Björn Linde, vd på Ringhals att regeringen tillåter slutförvar av kärnavfall i Forsmark i Uppland. Det handlar om 12 000 ton radioaktivt avfall som ska kapslas in och förvaras 500 meter ner i urberget."Jag ser det här som den sista pusselbiten för att vi ska kunna ta ansvaret fullt ut", säger Björn Linde.
 • Smittskyddet: Inte farligt för covidsjuka att ta vaccin nära inpå

  Smittspridningen är extrem just nu, samtidigt tar många dos tre av vaccinet mot covid-19. Men det är inte farligt om den som har varit sjuk i covid-19 tar vaccinet nära inpå, säger smittskyddsläkare Maria Ryberg Mo."Det är ingen fara, men man behöver inte skynda till vaccinationscentralen om man precis varit sjuk", säger smittskyddsläkaren som ändå uppmanar till att boka en tid.
 • Dömd för skolattacken överklagar till hovrätten

  Den man i 25-årsålder som dömdes i veckan till sluten rättspsykiatrisk vård för skolattacken i Varberg har bestämt sig för att överklaga domen.Mannen dömdes bland annat för försök till mord trots att han själv menar att han ville skapa kaos och inte döda eleverna på skolan.Enligt Hallands Nyheter kommer han att överklaga rubriceringen mordförsök samt eventuellt något mer.
 • Regeringen säger ja till SKB:s ansökan om slutförvar

  Nu är det klart att regeringen säger ja till SKB:s ansökningar om slutförvar av använt kärnbränsle.Ansökningarna handlar om en inkapslingsanläggning i Oskarshamn samt en slutförvarsanläggning i Forsmark. Totalt ska 12 000 ton kärnavfall deponeras i 6 000 kopparkapslar på cirka 500 meters djup i urberget och beslutet är viktigt för att Ringhals ska kunna ansvara för hela kedjan.
 • Dottern: Mamma försökte stoppa honom från att strida

  Kvinnan som står inför rätta misstänkt för att ha medverkat till att hennes son blev barnsoldat för terrorsekten IS i Syrien försökte stoppa sonen från att strida. Det berättade kvinnans dotter i rätten idag."Ja alltså hon har försökt verbalt att stoppa honom, men mer kunde hon inte göra eftersom han och min äldre bror var de som bestämde i hushållet. Vi andra kunde inte göra nånting", säger dottern.Kvinnan nekar till brott.
 • 30 procent borta från skolan – skolchefen: Ökat för varje dag

  30 procent var borta från grundskolan i Kungsbacka i slutet av förra veckan: "Fram till i fredags ökade det för varje dag" säger skolchefen Maria Andersson.En fjärdedel av alla grundskoleelever i Sverige var hemma sjuka i måndags, enligt en enkät som Ekot har skickat till drygt 1000 skolor.För blivande gymnasieelever kan det krävas lovskola för att ta igen förlorad undervisning, enligt Kungsbackas skolchef.
 • Barn lär sig koda med hjälp av ny bok

  Med hjälp av en rykande färsk lärobok som lärarna Monika Helgesson och Ingela Sandberg har skrivit ska barn på Åledsskolan få lära sig att programmera."Man får tänka väldigt mycket och det är roligt", säger Evelina Isaksson som går i andra klass på skolan."Inga maskiner i vår närhet skulle ju fungera om det inte var någon om hade programmerat dem" säger Monika Helgesson.
 • Krösatågen från Halmstad ställs in

  Från klockan tolv på torsdagen är tågtrafiken mellan Halmstad och Värnamo inställd och ersätts med buss.Tågen är inställda i ett dygn på grund av oväder. Resenärer uppmanas räkna med längre restid än normalt.
 • Så kan förnybar el bli mer pålitlig

  Naturens krafter är inte alltid helt pålitliga, och därför behöver elanvändningen bli mer flexibel när vi ställer om till mer vind- och solenergi.På Varbergs energi har man satsat på olika lagringslösningar - bland annat jättebatterier för att kunna skapa mer flexibel elanvändning."I och med att vi har mer och mer förnybar energi som är väderberoende så kan batterier hjälpa till", säger Jens Nordberg som är energihandelschef.
 • Så levde familjen i IS-kalifatet

  Ett liv i läger, på gatan och på flykt inom terrororganisationen Islamska statens alltmer krympande områden – så beskriver den krigsbrottsmisstänkta halmstadkvinnans tonåriga dotter den sista tiden i Syrien i polisförhör.Kvinnan står åtalad misstänkt för att ha medverkat till att hennes egen son blev barnsoldat hos IS.Hon nekar till brott.
 • De möter stormbyarna i sin båt: En del av tjusningen

  Anders och Helen Antblad tillbringade onsdagskvällen med att förbereda hemmet – en båt i Bua småbåtshamn utanför Varberg – för storm.SMHI har utfärdat en gul varning för blåsigt väder och stormbyar under torsdagen."Det ger en dimension till i livet", säger Anders Antblad om att bo på en båt i oväder.
 • Hylte/Halmstad gick segrande ur en tuff match mot Habo

  Segertåget fortsätter för Hylte/Halmstad i elitserien i volleyboll – de vann nämligen onsdagskvällens bortamöte mot Habo Volley.”Vi visste att det skulle bli en tuff match. De känner att de inte har något att förlora så de svingar på allting och idag gick det nästan deras väg”, säger Hylte/Halmstads Marcus Nilsson efter matchen.Hylte/Halmstad vann mot Habo Volley med 3-1 i set.