JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Allmän info / Laholms kommun i media / P4 Radio Halland

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

P4 Radio Halland

 • Nu får LSS-personalen i Kungsbacka vaccin

  På måndagen drog Kungsbacka kommun igång med vaccineringen mot covid-19 för medarbetare inom LSS-verksamhet och personlig assistans. Innan vecka 19 beräknas alla som vill ha fått sin första dos och ha en tid inbokad för dos två. Även sommarvikarier i vård- och omsorgsnära arbete kommer erbjudas vaccin av arbetsgivaren, men i nuläget är det oklart när, eftersom tillgången på vaccin är osäker.
 • Campus Laholm satsar på hotell och turism

  Till hösten ska en ny vuxenutbildning starta på Campus Laholm inom hotell och turism. Rektor Ulf Bergström säger att branschföreträdare spår att efterfrågan på personal kommer att öka efter pandemin: "I södra Halland har vi mycket besöksnäring. Den här utbildningen blir en i sitt slag för det."
 • Förslaget: Ge prins Julian en mountainbikebana

  Klart att grabben ska ha en egen mountainbikebana! Det är i alla fall Laholm kommuns förslag på dopgåva till nyfödde prins Julian, hertig av Halland. Och då är det inte vilken bana som helst, nej det handlar om den som just nu byggs på Hökafältet i Mellbystrand – och den ska förstås kallas Prins Julians mountainbikebana.
 • Vaccinbokningen öppnar igen på onsdag

  Vaccinbokningen i Halland öppnar igen på onsdag. All vaccinationsbokning stängdes i Halland natten mot lördagen efter försenade vaccinleveranser – och för att många tider bokats av personer som bor utanför länsgränsen. Den digitala bokningen kommer enbart att vara öppen för personer som bor i Halland.
 • Tjejer mår sämre än killar – och glappet ökar

  "Jag tror att killar tänker för lite, helt ärligt" säger Adam Boberg som går i åttan på Älvsåkerskolan i Kungsbacka. Han tror att machokultur hämmar killar från att prata om känslor. Alva Andersson upplever att killar håller ihop mer medan tjejer utsätts för skitsnack. "Så har det varit på den här skolan" förklarar hon. Undersökningen är gjord bland ungdomar som går i årskurs åtta och tvåan på gymnasiet i Kungsbacka.
 • Läkare köpte armborst, elpistol och tårgassprej

  Tullen i Malmö öppnade ett paket som en läkare från Halmstad beställt, i det fanns tårgassprej, en elpistol och ett armborst med 20 pilar. Läkaren misstänks för vapensmuggling eller olovlig införsel, han erkänner att att han beställt vapnen men nekar till brott. Förklaringen? Att han var nyfiken på varorna.
 • Daniel vill fronta Halland med indierock

  Daniel Undfors från Åsa är, med sin låt Roll som idioten, en av deltagarna i länsfinalen av Imagine Halland i helgen. "Det är en indierock-låt som handlar om förhållanden och att man ibland kan känna sig som en idiot när man inte ser ett problem komma i tid", säger Daniel Undfors. Vinnaren får representera länet i riksfinalen i maj.
 • Falkenbergs ilska: Öresundståget blir rälsbuss med stopp i varenda by

  Falkenberg vill inte ha fler tågstopp i Åsa, det säger kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg Per Svensson (S). Bakgrunden är att Hallandstrafikens styrelse vill att Öresundstågen ska stanna i Åsa varje timme på helgerna. "Om alla kommuner gör så är det till sist inget Öresundståg utan en rälsbuss som ska stanna i varenda by", säger Per Svensson
 • Hallänningar pantade rekordmycket

  Hela 72,5 miljoner burkar och flaskor pantades 2020 och det är en ökning med drygt 11 procent jämfört med året innan. Halmstad är den kommun i länet där det pantas mest, nästan 25 miljoner burkar och flaskor. Men det var i Kungsbacka kommun som ökningen var störts, drygt 13 procent mer än året innan.
 • Regionen vill minska valkretsarna – statsvetare kritisk

  Region Halland har skickat ut förslag till kommuner att minska antalet valkretsar från fyra till en inför valet 2022. Förslaget är tänkt att förenkla den politiska arbetsprocessen – men statsvetare Folke Johansson vid Göteborgs universitet är kritisk. "Det finns större förutsättningar för att få intresse och engagemang från väljarna om man behåller den nuvarande fördelningen", säger han.
 • Antonsson efter förlusten: "De gör offsidemål"

  Det blev förlust för Halmstad BK i den andra omgången av allsvenskan. Sirius gjorde mål i den 86:e minuten genom Christian Kouako, ett mål som såg tveksamt ut enligt HBK-spelaren Marcus Antonsson. "Vi har sett bilderna i efterhand och det är otroligt tråkigt att åka på ett sådant skitmål", säger Marcus Antonsson.
 • Hylte/Halmstad kopplar greppet i SM-finalen

  Hylte/Halmstad har kopplat ett grepp i herrarnas SM-final i volleyboll. Laget vann den första finalmatchen mot uppstickaren Falkenerg på bortaplan med 3-1 i set. "Superkul att spela en såhär tight match", Nils Åkerman
 • Brand i ladugård släckt

  Branden i en ladugård i närheten av Björsjö i Hylte kommun är släckt. Det var strax före klockan två under söndagen som räddningstjänsten larmades till en fullt utvecklad ladugårdsbrand i Hylte kommun. Vid halv fyra tiden meddelade räddningstjänsten att man fått branden under kontroll och att det inte längre finns någon spridningsrisk, inga människor eller djur kom till skada.
 • Vältrafikerad genomfartsled avstängd

  Den vältrafikerade Österleden genom Varberg är avstängd 17-19/4 på grund av asfalteringsarbeten för genomfartsledens nya dragning i och med bygget av Varbergstunneln. "Just nu på Österleden håller vi på att måla linjerna på asfalten" säger Björn Bjurklint, delprojektledare på Trafikverket. Detta kan påverka trafiken i stor omfattning vid framför allt in- och utfart till Marmorgatan och Vallinsvägen - så tänk på att välja alternativ väg.
 • Hallands herrar drabbar samman i SM-final

  Att Falkenberg tog sig till final är inget annat än en skräll, före jul var laget inte ens topp fyra i tabellen. Hylte/Halmstad har varit guldfavorit ända sedan serien startade. Den första matchen startar klockan 17 och det är Falkenberg som tar emot Hylte/Halmstad på hemmaplan.
 • Vindbonus ska utveckla wakeboardpark

  Energibolaget Stena Renewable delar ut 200 000 kronor i vindbonus till föreningar runt vindparkerna Grytsjö och Uddared i Laholms kommun. I år är det 13 föreningar som får dela på pengarna och en av dom är Bengen Wakeboard Klubb i Knäred. "Det är jätteroligt, vi vill ju att det ska finnas möjlighet för fler i kommunen att utöva den här sporten", säger Matilda Gunnarsson, en av klubbens grundare.
 • Perfekt finalstart för Hylte/Halmstad

  Hylte/Halmstad vann första SM-finalmatchen i volleyboll i bäst av tre mot Engelholms VS under lördagen med 1-3 i set. "Det började väldigt skakigt från vår sida och vi lyckades vända och knyta ihop det tillsammans som ett lag" säger Klara Andersson som inför säsongen värvades från just Engelholm. "Vi orkade inte hålla i det spelet som vi hade från början, även om vi gick ut väldigt hårt, bra och tufft", säger Engelholms Vilma Andersson.
 • Två skadade efter trafikolycka

  Två personer skadades lindrigt efter att deras moped kört in i en personbil under lördagskvällen. Olyckan inträffade vid utfarten till Övrevi idrottsplats i Tvååker. Det finns inga rapporter om trafikstörningar efter olyckan.
 • Falkenbergs FF tog tre poäng på bortaplan

  Det blev en 0-1 vinst för Falkenbergs FF i matchen mot IK Brage under lördagen. Tobias Karlsson gjorde målet efter assist av Samuel Adrian. Falkenbergs FF har tagit sina första tre poäng i Superettan efter att ha förlorat i premiären mot GAIS.
 • Jasmin Zuta ny assisterande tränare

  Jasmin Zuta blir ny assisterande tränare till herrtränaren Jerry Hallbäck. Han är kontrakterad med HK Aranäs de närmaste 2 åren med start i maj. Zuta tränade Redbergslids IK i början av förra säsongen.