JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Allmän info / Laholms kommun i media / P4 Radio Halland

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

P4 Radio Halland

 • Varnar för extrem halka: "det är riktigt halt!"

  På lördagen är det väldigt halt på de halländska vägarna, framför allt i norra delarna, varnar polisen. "Det har varit flera olyckor här på grund av halkan," säger Love Bergström, trafikreporter och sändningsledare på trafikredaktionen. Sveriges Radios trafikredaktion gick under morgonen ut med en generell halkvarning för den västra sidan av södra Sverige.
 • Halmstad förbjuder munskydd i skolan

  Halmstad kommun förbjuder smittskyddsutrustning i sina skolor. En lärare i Halmstad blev tillsagd att ta av sig munskyddet: "Jag blev besviken, ledsen och arg. Jag tillhör riskgrupp och känner mig säkrare med munskydd". Pauline Broholm Lindberg, förvaltningschef i barn- och ungdomsförvaltningen i Halmstad: "Det finns stora risker med munskydd som hanteras fel".
 • Ingen risk för vaccinerade efter kylstrul

  Den personal som vaccinerats med modernas nya vaccin behöver inte vaccineras om, detta meddelade läkemedelsverket under fredagen. Det finns heller ingen risk för de som vaccinerats med det felleverade vaccinet från moderna. Vaccinet hade transporterats i en för låg temperatur vilket gjorde att sjukhusen i halland stoppade vaccineringen av sin personal.
 • Krögaren utmanar regeringen: Stäng och ersätt förlusten

  Klockan tre varje dag är krögaren Mikael Wallin ute och skramlar med kastruller vid sin restaurang i Halmstad. Han är kritisk mot kvällsförbudet av alkohol och att stödet till branschen inte fungerar, han funderar på om regeringen borde stänga ner branschen helt och ersätta restaurangerna ekonomiskt. "Stäng och vi kanske får ordning på pandemin också", säger han.
 • Glädjerop när idrottshallar öppnar för unga

  Gymnasterna Maya Evertsson och Ester Carlsson i Varberg kan börja träna i idrottshallen igen. Hallands kommuner ska öppna upp sina lokaler och utomhusanläggningar för idrott, kultur samt fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare. "Det känns roligt att träffa alla i laget igen", säger Ester Carlsson.
 • Hundbajs dekorerar Laholm – uppmanar till skärpning

  När Emma Randevik från Laholm var ute och gick kunde hon filma rejäla laddningar med hundbajs som blivit synliga i tövädret. Nu kräver hon att hundägarna skärper sig – men blir det inte bättre kunde böter på en tusenlapp avskräcka? "Jag tycker att vi ska hålla rent i naturen från både skräp och bajs, kanske är jag positiv till böter", säger Emma Randevik.
 • Beskedet: Kommunerna öppnar lokaler för barn och unga

  Hallands kommuner ska öppna upp sina lokaler och utomhusanläggningar för idrott, kultur samt fritidsaktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare. Det betyder att kommunerna följer regeringens linje, beslutet gäller från måndag men kommunerna kommer att öppna upp i sin egen takt. "Vi gör det med försiktighet", säger Carl Bartler, kommundirektör i Varberg
 • Föreningar har svårt att få till årsmötet

  Vägföreningen Keddaböke-Öknalt i Halmstad är en av många föreningar som inte får till sitt årsmöte som planerat. Flera medlemmar tillhör riskgruppen och andra är danskar som inte får resa hit – och i stadgarna står inget om digitala möten. "Det är inte lätt, vi får försöka hitta en lösning", säger ordförande Conny Blad.
 • Vaccineringen med Modernas vaccin stoppas

  Sjukhusen i Halland stoppar vaccineringarna av sin personal som startat under veckan med Modernas nya vaccin. Vaccinet har transporterats för kallt och Halland är en av fem regioner som som stoppat vaccinationen. "Det ska inte vara någon fara hälsomässigt men det handlar om ifall vaccindosen har effekt ", säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör på Region Halland.
 • Kommunen vill öka kontrollerna – LRF kritiska

  Falkenbergs kommun vill att mellanstora lantbruk ska kontrolleras i samma omfattning som stora lantbruk gör i dag, något som kritiseras av LRF Halland. Anders Ramberg, förvaltningschef på miljö och hälsa säger att det handlar om att de utökade kontrollerna ska harmoniera med övrig miljöbalksverksamhet av samma storlek.
 • Pappa och två barn utsatta för pistolrån i Halmstad

  Strax efter midnatt natten mot fredag larmades polisen om ett personrån i centrala Halmstad. Det var en man i 45-årsåldern som gick i stan med sina barn, 10-15 år gamla, som hotades av en ensam maskerad gärningsman med en pistol och rånade honom på pengar och en mobiltelefon. Inga personer ska ha skadats vid händelsen och ingen är ännu gripen.
 • Äldres psykiska ohälsa ökar – svårt med digitala möten

  I Kungsbacka har man märkt av en ökad ensamhet och oro bland äldre den senaste tiden. Senior i Kungsbacka som brukar ha fysiska träffar har i stället digitala möten på grund av pandemin, men det är inte lika populärt. "Vi pratar om ett ökat digital utanförskap, det har vi märkt av jättetydligt", säger Claes Andersson, äldrekonsulent och it-värd på senior i Kungsbacka.
 • Kulturskolan förbereder för att ta emot elever

  Kulturskolan i Halmstad förbereder sig på att förhoppningsvis kunna ta emot en del av sina elever igen. Detta efter att regeringen nu uppmanar kommuner att göra det möjligt för barn och unga upp till 15-16 år att gå på aktiviteter även inomhus. "Förhoppningen är att kunna börja med låg och mellanstadieelever", säger Henrik Kahlmeter som är kulturskolechef i Halmstad.
 • Rotundan kan prisas för årets initiativ 2020

  Föreningen FIKA, som driver Rotundan i Halmstad, är nominerade till Årets initiativ 2020, när SAMI, Sveriges artisters och musikers intresseorganisation, ska dela ut den här utmärkelsen för första gången. "Det är fint att de uppskattar vad vi gör även i dessa tider", säger John Pahlm på Rotundan.
 • Nya coronafallen – Halland näst värst i landet

  Flest nya coronafall under förra veckan hade Skåne, efter det kom Halland. Skåne hade 519 fall per 100 000 invånare, Halland 444 per 100 000 invånare. Värst i länet var det i Halmstad medan smittspridningen har gått ner något i Kungsbacka, Varberg och Falkenberg.
 • Tre döms för blodig attack efter bröllop

  Tre män döms mot sitt nekande vid tingsrätten för att ha jagat och attackerat en fjärde man med kniv efter ett bröllop i Knäred i somras. Enligt domen försökte männen dra ut offret ur en bil, när han gjorde motstånd högg en av männen honom med kniv. En man döms till fängelse i ett år och åtta månader för grov misshandel, de andra döms till skyddstillsyn samt en månads fängelse för misshandel.
 • Pensionärer ryter ifrån mot vaccinvägrarna i Kungsbacka

  Bo Eriksson och Ingemar Nordieng sitter i styrelsen för Posam, en paraplyorganisation för pensionärer i Kungsbacka. I ett brev till kommunen skriver de bland annat att personal som inte vill coronavaccinera sig bör omplaceras, en undersökning har visat att var fjärde inte vill ta vaccinet. "Om man inte har fullgott vaccinationsskydd kanske man inte ska arbeta nära äldre människor", säger de.
 • Stor åtgång på jackor till behövande

  Det är stor åtgång på jackorna som Röda Korset hänger ut till behövande i Kungsbacka. "Jag skulle säga att det är som en termometer på hur samhället ser ut, att det är ganska ojämlikt vem som har och vem som inte har", säger Anna-Leena Kuronen, verksamhetschef på Röda Korset Kungsbacka. De hänger ut åtta till tio jackor fem till sex dagar i veckan, och jackorna försvinner över natten.
 • Han byggde ett rymdobservatorium – i trädgården

  I Onsala finns numera två rymdobservatorier, ett stort där forskare från Chalmers ägnar sig åt att studera Vintergatan och andra galaxer. Så finns det ett mindre som är byggt av Martin Svensson i hans trädgård. "I teleskopet kan jag se gasmoln i rymden, planeter och galaxer – intresset för rymden har jag haft länge", säger Martin Svensson.
 • Halland i topp med billiga matkassar

  Halland har några av de billigaste matkassarna i Sverige, visar Pensionärernas riksorganisations årliga undersökning av priset i matbutiker. En butik i Halmstad är den billigaste i landet när det gäller upphämtning och på topplistan över hemleverans kvalar flera butiker i Varberg in. I snitt är maten dyrast i Jämtland och billigast i Skåne samt i Stockholmsregionen.