JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Allmän info / Laholms kommun i media / P4 Radio Halland

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

P4 Radio Halland

 • Lusexperten ser lössen som ett gott tecken

  Nu ska lössen väck – under helgen pågår kampanjen avlusningsdagarna, vilket uppmärksammas av Halmstad kommun. Lusexperten Johan Lindh tycker att föräldrar ska se huvudlössen, som ett gott tecken. "Då har barnen haft huvudkontakt med någon annan och inte suttit ensamma", säger lusexperten, som tipsar om att luskamma med balsam.
 • Systerskap ska peppa unga kvinnliga musiker

  För att få unga, kvinnliga musiker i Halland att stötta och peppa varandra i sitt skapande har projektet Systrarna i Halland dragits igång. Projektet inleds i helgen med ett läger i Unnaryd i Hylte kommun. "Möjligheten att växa och släppa kreativiteten lockade mig", säger Alva Linde, en av deltagarna.
 • 27 chaufförer kör varje mil för cancersjuka barn

  Lastbilschauffören Andreas Krondahl samlar in pengar till Barncancerfonden. Tillsammans med 26 kollegor på Derome skänks 1 krona per mil som körs. För Andreas är det personligt eftersom en släkting till honom tillbringade större delen av livet på sjukhus och dog tidigt. Under hela september kör kollegorna och målet är 15 till 20 000 mil. "Alla kan vi göra något" förklarar Andreas.
 • Palatsbygge stoppas – gekåsägarens hus för stort

  Länsstyrelsen upphäver bygglovet för det palatsliknande hus som gekåsägaren Thomas Karlsson vill bygga i Agerör söder om Olofsbo i Falkenberg, rapporterar Hallands nyheter. Enligt Länsstyrelsen skulle byggnaden bli alldeles för dominerande i ett av få oexploaterade kustområden som finns kvar i Falkenberg. Länsstyrelsens beslut kan överklagas till mark- och miljödomstolen.
 • Anna, 89, lurades på sina sista pensionspengar

  Anna Karlsson var precis nyvaken när bedragaren ringde på morgonen och snabbt lurade till sig månadens sista pensionspengar. "Det känns, jag får snåla på det. Jag är ensam, men får handla så att jag har mat åtminstone", säger Anna Karlsson. Händelsen är polisanmäld och polisen har fått in ett par liknande anmälningar om bedrägerier i Halmstad.
 • Tunneln under Varberg blir 1,1 miljard dyrare

  Trafikverket lägger på 1,1 miljarder kronor för Varbergstunneln och nu är totalkostnaden för projektet sex miljarder, enligt 2015 års prisnivå. En anledning är att bergets kvalitet är sämre än vad som tidigare varit känt, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. Nu krävs förändrade byggmetoder, dessutom har råvaror som stål och betong gått upp i pris, enligt Trafikverket.
 • Bokbussarna i gång igen efter långt uppehåll

  Bokbussarna börjar kör igen i Kungsbacka kommun den 20 september efter ett långt uppehåll. Det kommer fortsatt vara med vissa begränsningar, som hur många som kan vara på bussen samtidigt. Det är på grund av de sjunkande smittotalen som man kunnat börja verksamheten igen.
 • Damer och herrar gör upp i golfturnering i Halmstad 2022

  Golfturneringen Scandinavian Mixed, där damer och herrar tävlar mot varandra, går i Halmstad 9–12 juni nästa år. Turneringen hade premiär i juni på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka och det var första gången som damer och herrar gjorde upp om samma pokal och samma prispengar på Europatouren. "Tävlingen har ett symbolvärde", säger kanslichefen Linda Nevrén på Halmstad golfklubb.
 • Polischef om bilbränder: en reaktion på fler poliser i området

  Flera bilbränder i Falkenberg den senaste tiden i framförallt bostadsområdet Sloalyckan i Falkenberg är en reaktion på att fler poliser är på plats i området, det säger Susanna Lagerqvist som är ställföreträdande lokalpolisområdeschef. Susanna Lagerqvist säger att det är sammankopplat med annan kriminalitet som bedrägerier och främst narkotikahantering. "Vi kommer att fortsätta vara där".
 • Kommunrådet Per Svensson: Jag är inbiten Östersupporter

  För kommunrådet Per Svensson, socialdemokrat i Falkenberg är söndagens match i superettan mellan Falkenbergs FF och Öster speciell. Det är en extra viktig match för Falkenberg för att ta sig längre upp i tabellen, men Per Svensson är sen länge en inbiten Östersupporter. "Jag är inbiten Östersupporter från början men det är fruktansvärt svårt när lagen möts", skrattar Per Svensson.
 • Uppgifter om tusentals elever läckte ut till alla kommunanställda

  Känsliga uppgifter om tusentals skolelever i Halmstad har läckt ut till alla som har en anställning i kommunen. Det skriver Hallandsposten. Det handlar om namn och personnummer på tusentals grundskoleelever och uppgifter från utredningar om kränkningar och trakasserier Enligt barn- och ungdomsförvaltningen har väldigt få tagit del av informationen och nu är kommunens it-service inkopplad.
 • Bos oro över Träslövsläges utveckling: För mycket trafik

  Bo Jonsson i Träslövsläge i Varberg tycker att det kör för mycket bussar och bilar på den smala gatan där han bor. Med kommunens planer på upp till 2100 nya bostäder i Östra Träslövsläge, är Bo rädd att det kommer resultera i alldeles för mycket trafik. Byggnadsnämndens ordförande Christian Persson (C) säger att det är för tidigt att veta hur kollektivtrafiken i området kommer se ut i framtiden.
 • Ideologiska skillnader utmaning för politiker

  Ann-Charlott Mankell (M) har meddelat att hon lämnar sina uppdrag inom Halmstads kommun och partiet Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) säger att det alltid finns ideologiska och sakpolitiska skillnader inom ett parti. "Så ska det vara, det har vi alla råkat ut för, men det kan bli svårt om det är för många sådana frågor", säger han.
 • Alexander, 13, ser fram emot att få vaccinera sig: Många sjuka

  Under hösten ska 12 till 16-åringar erbjudas vaccin mot covid-19, något som Alexander Lundh, 13, tycker är bra. "Det är väldigt många som är sjuka från skolan", säger han. Exakt hur vaccinationen ska gå till är inte helt klart ännu, men Maria Löfgren, biträdande smittskyddsläkare på Region Halland, säger ändå att de är väl förberedda.
 • Hela klasser skickas hem – lektionerna pausas för de yngsta

  Hela klasser skickas hem nu från grundskolorna i Halland för att både elever och personal har konstaterad eller symptom på covid-19. Och lektionerna pausas för de yngsta eleverna på Brearedsskolan i Simlångsdalen utanför Halmstad under några dagar. "Det är det mest akuta läget för oss sedan pandemin startade, bland lärarna är det även fullvaccinerade som smittats", säger rektor Klas Almer.
 • Amanda: Jag har inte bestämt om jag ska rösta

  På söndag är sista dagen att rösta i kyrkovalet, men flera hallänningar har ännu inte beslutat huruvida de ska gå till valurnorna eller inte. Bland dem som bestämt sig för att rösta finns även de som inte vet vem de ska lägga sin röst på. "Jag har funderat på att rösta, men jag har inte bestämt mig än" säger Amanda Johansson i Varberg.
 • Så många har rätt till nytt pensionstillägg

  Drygt 42 000 halländska pensionärer har rätt till det nya inkomstpensionstillägget. Det står klart när 72 200 av Hallands pensionärer har prövats för tillägget. För att kunna få ta del av tillägget, som är på upp till 600 kronor i månaden, ska man ha fyllt 65 år, jobbat i Sverige i minst ett år och ha en beräknad inkomstgrundad allmän pension på mellan 9 000 och 17 000 kronor före skatt.
 • Om inget vatten kommer ur kranen – nu ska Göteborg dela med sig

  Om kommuninvånarna i Kungsbacka en dag står utan dricksvatten i kranen ska Göteborg gå in och dela med sig av sitt. Kungsbacka kommun utökar sitt samarbete med Göteborgs stad kring vatten och avlopp. Just nu innebär de här avtalet ingen kostnad, men för att i framtiden kunna föra över stora mängder vatten mellan kommunerna behöver både Kungsbacka och Göteborg bygga ut sina ledningsnät.
 • Halländska musiker startar storband

  15-20 musiker från Halmstad och Laholm med omnejd har slagit sig samman och skapat nya Halmstad big band. Första projektet blir en konsert i oktober med Frank Sinatras musik och i helgen som gick var första repetitionen. "Det var himmelskt, man har nog inte riktigt förstått vad man har saknat", säger kapellmästare Patric Aurell.
 • LBVA: Koka dricksvattnet i Knäred – risk för bakterier

  Laholmsbuktens VA uppmanar till att koka dricksvattnet i Knäred, det gäller till minst fram till början av nästa vecka. Det eftersom det finns risk för bakterier som en följd av tekniska problem i vattenverket. Vattentankar är utplacerade vid Knäredskolan, äldreboendet, serviceboendet och längst in på Sjöaredsvägen.