Du är här: Start / Allmän info / Laholms kommun i media / P4 Radio Halland

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

P4 Radio Halland

 • Minst 50 jobb till Falkenberg

  Omkring 50 jobb skapas när Biltema bygger ett lager i Falkenberg. Etableringen kommer efter att både Nelly och Netto valt att lämna kommunen. Längre fram hoppas Biltema kunna bygga ytterligare två lager i Falkenberg.
 • Äldre politiker får inte delta i möten

  Kommunfullmäktige i Varberg uppmanar politiker över 70 år att inte delta i fysiska möten med nämnder, bolagsstyrelser eller kommunfullmäktige. Förändringarna görs för att minska smittspridningen av coronaviruset. Kommunen minskar även antalet ledamöter i kommunfullmäktige från 61 till 41.
 • Kraftig ökning av coronatester i Halland

  Planen är att antalet tester ska öka från 140 till 340 per dag under vardagarna i hela Halland. Bland annat ska kommunens vårdpersonal testas. Kommunerna i Halland ska inom kort starta upp en särskild mottagning för luftvägsinfektioner.
 • Företagare som mår dåligt får stöd

  "Många gömmer sig bakom en fasad," säger Lotta Ericsson, ordförande på Företagarna i Halmstad, och uppmanar företagare att säga till om de mår dåligt. Hon vill hjälpa till genom att erbjuda personliga samtal där företagare får stöd och hjälp med exempelvis juridisk rådgivning. Halmstad kommun startar nu upp en grupp för psykisk ohälsa dit man också kan vända sig under den rådande coronakrisen.
 • Frias från bilbränder på Håsten

  Två unga män döms av hovrätten för att ha satt fyr på en chipshylla på en mataffär i Varberg. Den ena mannen döms till två års fängelse för mordbrand och den andra döms till sluten ungdomsvård i åtta månader. I tingsrätten fick de mer än dubbelt så långa straff.
 • Ny granskning av mordåtalad mamma

  Två rättspsykiatriska undersökningar har gett motstridiga resultat, den senaste visade att mamman lider av en allvarlig psykisk störning, nu ska Socialstyrelsens rättsliga råd granska resultatet på åklagarens begäran. Den första undersökningen gav motsatt besked. Kvinnan har erkänt att hon orsakade barnets död efter att ha hört röster, rättegången fortsätter i Halmstad tingsrätt 26 maj.
 • Coronasmittad avled på äldreboende

  En person har avlidit i covid-19 på ett äldreboende i Laholms kommun, det uppger kommunen på sin hemsida. Det finns ytterligare två personer med covid-19 på ett av kommunens äldreboenden. Personerna vårdas isolerade och noggranna smittskyddsåtgärder är vidtagna.
 • Arbetsmiljöverket kräver åtgärder från räddningstjänsten

  Arbetsmiljöverket har gett räddningstjänsten i Falkenberg en lista på åtta punkter som behöver åtgärdas. Bland annat handlar det om bristande rutiner när man ska rapportera ett olycksfall, ohälsa eller ett tillbud och att det saknas en förteckning över kemiska risk-källor inom verksamheten. I juni kommer arbetsmiljöverket tillbaka för en ny kontroll hos räddningstjänsten.
 • Dödade sitt barn – domen skjuts upp

  Halmstads tingsrätt begär nu att Socialstyrelsens rättsliga råd ska lämna ett yttrande angående den senaste rättspsykiatriska undersökning som kvinnan genomgått. Den första undersökningen kom fram till att kvinnan inte led av en allvarlig psykisk störning, medan den andra undersökningen visade motsatsen. Rättegången fortsätter i Halmstads tingsrätt den 26 maj.
 • V-förslag: Subventionera gymnasieelevernas mat

  Vänsterpartiet i Halmstad föreslår att lunchen för gymnasieelever ska subventioneras. Partiet påpekar att distansundervisningen gör att eleverna blir utan skollunch, vilket innebär en ökad kostnad för deras vårdnadshavare. Partiet föreslår att man antingen hade kunnat låta eleverna hämta maten från grundskolorna eller att kommunen hade kunnat subventionera lunchen på lokala restauranger.
 • Skobranschen i kris – kan utplånas inom två månader

  Skoimperiet i Varberg, och de ledande branschjättarna Nilson Group, Vagabond och Scorett är oroliga att de ska raderas ut. Inom kort kan Peter Blomquist, vd för Scorettgruppen, behöva säga upp sin personal. "Det är ett katastrofalt akut läge", säger Peter Oscarsson som äger två skobutiker i Halmstad varav en ska stängas.
 • Vårdanställda testas för corona

  I Laholm ska kommunen kontrollera om vårdanställda som är borta från jobbet bär på coronaviruset. Målet är att få ner de höga sjuktalen. Hallandsposten var först att rapportera om testerna i Laholm.
 • Äldre får hjälp med videosamtal

  I Falkenberg ska kommunen hjälpa äldre att ta emot videosamtal från sina anhöriga. För att bromsa spridningen av coronaviruset råder det besöksförbud på alla äldreboenden. Samtalen kommer gå via personalen på boendena.
 • Parkera rätt i naturen: Länsstyrelsen uppmanar

  I Åkullas naturreservat har det kommit så mycket folk att Länsstyrelsen i Halland måste sätta upp skyltar för att styra upp parkeringen. Reservatsförvaltaren Mikael Stenström uppmanar besökare att inte ställa sig vid vägkanten, då det utgör en trafikfara. Han uppmanar också folk att hålla avstånd till varandra på utsiktsplatser och fikaställen.
 • Sammanlagt 12 personer i Halland avlidna efter corona

  Efter att första dödfsallet av i covid-19 kom i Halland för nästan två veckor sen, har nu totalt 12 personer avlidit. Sedan i fredags har 18 nya konstaterade fall av covid-19 upptäckts. 15 personer vårdas på sjukhus, varav nio på intensivvårdsavdelningen.
 • Oklart om SM-veckan i Halmstad kan genomföras

  I slutet av juni är det tänkt att SM-veckan ska avgöras i Halmstad – men det är oklart om den kommer kunna genomföras. Det finns tre alternativ; att den genomförs som planerat, skjuts upp, eller ställs in och att förbunden själva ordnar sina SM-tävlingar. Klart besked väntas senast den 28 april.
 • Bildelsföretag ställer om produktionen – hjälper i kampen mot viruset

  Ett företag som tillverkar bildelar har ställt om sin produktion för att hålla igång verksamheten och dessutom kunna hjälpa till i kampen mot viruset. Joakim Fritz, vice vd på National Halmstad berättar att produktionen av komponenter till ansiktsvisir och skyddsförkläden redan är igång och att efterfrågan är stor. "Engagemanget hos våra anställda är jättestort," säger Joakim Fritz.
 • Över tusen varslade i Halland sedan 1 mars

  Siffrorna kommer från Arbetsförmedlingen och sträcker sig från 1 mars till och med 5 april. Under perioden har 1.106 personer varslats i Halland, i hela landet handlar det om nära 50.000 personer. De är framför allt inom hotell- och restaurangverksamhet som varslen gjorts.
 • Sparkades för nagelklippning - stämmer arbetsgivaren

  En man som avskedades på ett bageri i Halmstad stämmer nu arbetsgivaren. Bageriet har motiverat avskedandet med att den anställde ska ha klippt sina tånaglar och ätit vid arbetsplatsen, vilket han förnekar. Facket Livsmedelsarbetareförbundet hävdar att arbetstagaren felaktigt fått sparken och vill nu att Arbetsdomstolen dömer ut ett skadestånd på totalt 350 000 kronor.
 • Allmänhet och företag skänker material till regionen

  Från olika håll i landet rapporteras det om brister på skyddsutrustning inom vården, men i Halland är det ingen brist. Allmänhet och företag ställer upp och skänker skyddsmaterial till Region Halland, som sedan kontrollerar och fördelar till olika avdelningar och till kommunerna. "Vi är jättetacksamma och samtalen strömmar in", säger Daniel Hedeholt, logistikchef på Region Halland.