Du är här: Start / Barn och utbildning / Coronavirus förskola/skola / Frågor och svar / Vad händer om skolan stängs? Kommer vi få gå i skolan på helger? Kommer vi få kortare sommarlov?

Elevernas rätt till ett visst antal skoldagar och undervisningstimmar kvarstår även om en skola behöver stänga under en kortare eller längre period. Huvudmannen (Laholms kommun) kommer alltså att vara ansvarig för att förlorad undervisningstid och skoldagar kompenseras.
I händelse av att en skola måste stänga kommer vi att så långt det går att bedriva undervisning under terminerna och under veckodagarna måndag-fredag, detta för att inte förlänga terminen och/eller för att vi ska behöva bedriva undervisning på helgerna. Utifrån rådande situation kan dock denna hållning komma att ändras.