Du är här: Start / Barn och utbildning / Coronavirus förskola/skola / Frågor och svar / Vem är det som bestämmer om förskolor och skolor ska hålla öppet i händelse av ett virusutbrott?

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

I den nya förordningen som gäller from 200318 förtydligas ansvaret om eventuell stängning. Det är huvudmannen, det vill säga kommunen som har arbetsgivar- och arbetsmiljöansvar för skolorna och beslutar om skolan eller förskolan ska stängas. Om ett beslut blir aktuellt sker detta i samråd med smittskyddsläkare.

Regeringen har ännu inte rekommenderat stängning av förskolor eller grundskolor och vi har inte heller sett det behovet lokalt i Laholms kommun.

Regeringen kan även gå ut med rekommendation eller beslut om stängning av specifika områden eller hela landets skolväsende.