JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Coronavirus förskola/skola / Frågor och svar / Vem är det som bestämmer om förskolor och skolor ska hålla öppet i händelse av ett virusutbrott?

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Vem är det som bestämmer om förskolor och skolor ska hålla öppet i händelse av ett virusutbrott?

I den nya förordningen som gäller from 200318 förtydligas ansvaret om eventuell stängning. Det är huvudmannen, det vill säga kommunen som har arbetsgivar- och arbetsmiljöansvar för skolorna och beslutar om skolan eller förskolan ska stängas. Om ett beslut blir aktuellt sker detta i samråd med smittskyddsläkare.

Regeringen har ännu inte rekommenderat stängning av förskolor eller grundskolor och vi har inte heller sett det behovet lokalt i Laholms kommun.

 Regeringen kan även gå ut med rekommendation eller beslut om stängning av specifika områden eller hela landets skolväsende.

/link/d28bf8ca389e4e93af09e74eefb44e24.aspx?epslanguage=sv