JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Allarps förskola

Allarps förskola

Allarps förskola arbetar TILLSAMMANS för att känna GLÄDJE, skapa ENGAGEMANG, väcka och ta tillvara på allas NYFIKENHET.

 

Allarps förskola är en av Laholms kommun nyaste förskolor. Förskolan ligger ett stenkast från stranden och i ett område under tillväxt. Allarps förskola har en fantastisk utsikt över Hallandsåsen. Pendlingsmöjligheterna är goda då E6:an och tågstationen i Båstad ligger nära.

Förskolan består av fyra avdelningar, Skogen, Stranden, Åsen och Ängen. Förskolan har ett tillagningskök och alla måltider intas i Torget där maten serveras som buffé.

Språk och språkutvecklande arbete är en övergripande inriktning i förskolans verksamhet, språket är en förutsättning för det livslånga lärandet. Pedagogerna är lyhörda för det enskilda barnets olika sätt att kommunicera. Förskolan använder tecken- och bildstöd i det dagliga arbetet tillsammans med barnen så som sånger med tecken, tecken- och bildstöd vid måltider samt bilder för att illustrera vad som händer under dagen eller ge stöd i hallen vid påklädning.

 

Förskolan arbetar med hållbar utveckling där pedagogerna och barnen ser sig själva som en del i ett större sammanhang. Tillsammans sorterar pedagogerna och barnen sopor, återanvänder material och använder material från naturen. Förskolan känner att det är viktigt att barnen får med sig dessa grundläggande värderingar från tidig ålder. Förskolans strävar efter att vara en giftfri förskola, vilket innebär medvetna val vid alla former av inköp.

Ur ett hälsoperspektiv vistas vi ute varje dag i olika miljöer, förskolan har närhet till både skog och strand.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jeanette Lindqvist
Sidan granskad den 18 februari 2022