JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Allarps förskola

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Allarps förskola

 

Allarps förskola arbetar TILLSAMMANS för att känna GLÄDJE, skapa ENGAGEMANG, väcka och ta tillvara på allas NYFIKENHET.

Allarps förskola är Laholms kommun nyaste förskola. Förskolan ligger ett stenkast från stranden och i ett område under tillväxt. Allarps förskola har en fantastisk utsikt över Hallandsåsen. Pendlingsmöjligheterna är goda då E6:an och tågstationen i Båstad ligger nära.

Förskolan består av fyra avdelningar, Skogen, Stranden, Åsen och Ängen. Förskolan har ett tillagningskök och alla måltider intas i Torget där maten serveras som buffé. Förskolan kock är utbildad i saperepedagogik som innebär att "smaka, kunna och våga". På sikt kommer förskolan att arbeta med att integrera mat och måltid i verksamheten.

Språket kommer att vara en övergripande inriktning i förskolans verksamhet. Språket är en förutsättning för det livslånga lärandet, "Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling" (Lpfö, 98, rev 2010, s.7). Pedagogerna är lyhörda för det enskilda barnets olika sätt att kommunicera samt intresse och behov.

Förskolan kommer att arbeta med hållbar utveckling där pedagogerna och barnen ser sig själva som en del i ett större sammanhang. Tillsammans sorterar pedagogerna och barnen sopor, återanvänder material och använder material från naturen. Förskolan känner att det är viktigt att barnen får med sig dessa grundläggande värderingar från tidig ålder. Förskolans strävar efter att vara en giftfri förskola, vilket innebär medvetna val vid alla former av inköp.

Ur ett hälsoperspektiv vistas vi ute varje dag i olika miljöer, förskolan har närhet till både skog och strand.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jeanette Lindqvist
Sidan uppdaterad den 30 september 2019