JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Dalkulla förskola

Dalkulla förskola

Dalkulla förskola Avdelning Stubben

Dalkulla förskola ligger i nordöstra Laholm i hjärtat av Knäred. Förskolan består i dagsläget av fyra avdelningar. Avdelningen Stubben ligger i markplan i ett hyreshus på Doktorsvägen. Avdelningen Myran är beläget i lokaler vid ortens äldreboende Smedjebacken. Avdelningarna Fjärilen och Nyckelpigan  finns i paviljonger vid Smedjebacken. För Knäredsborna är förskolan en viktig angelägenhet och många visar ett stort engagemang kring Dalkulla förskola.

På förskolan används utemiljön mycket aktivt och en stor del av verksamheten är förlagd utomhus. Den pedagogiska verksamheten bedrivs i projektform och vi fokuserar speciellt på barnens språkutveckling, deras emotionella/sociala utveckling och barnens behov av rörelse och utevistelse. Förskolan använder sig av IKT (projektorer, Ipads och datorer) som ett pedagogiskt verktyg i verksamheten.

Dalkulla är en mångkulturell förskola med barn från många olika nationaliteter. På Dalkulla finns en stark sammanhållning och man arbetar tillsammans över avdelningsgränserna.

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Olsen
Sidan uppdaterad den 3 november 2022