JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Glänningesjö förskola

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Glänningesjö förskola

"Alla barn får förutsättningar att utvecklas till sitt bästa jag”, håller du med?

 Då är du välkommen till oss på Glänningesjö förskola. För tillfället har vi 4 st avdelningar uppdelat på yngre och äldreavdelningar. I augusti utökar vi vår förskola med två nya avdelningar vilket gör att vi blir 6 st avdelningar. Vi kommer att omorganisera hela förskolan vilket innebär att vi ska arbeta i 3 st olika team där varje team ansvarar för 2 avdelningar i ett 1-6-årsperspektiv.

Vår uppgift är att ta vara på upptäckarlusten, ge möjligheter, inspirera och utmana barnen att utifrån deras tankar och förutsättningar, gå vidare och tillsammans utforska och uttrycka med flera sinnen. Personalens förhållningssätt och sitt medvetna handlande är en viktig del för kvalitèn på verksamheten.

Barnets trygghet är en viktig del att arbeta med. För att våga utforska, lära, uttrycka sig och ha roligt måste barnet börja skapa relationer genom leken. Därför är tiden "på golvet" viktig, där låtsasleken har sin början. Leken är förskolebarns viktigaste sysselsättning och deras arena tillsammans med personalen.

Vi har en helt härlig lärmiljö både inomhus/utomhus och med en närmiljö som skogen, sjön, Lagan och närhet till staden som vi även kan ta oss till med våra cargobikes.

Maten som serveras är tillagad i förskolans kök.

Förskolan jobbar mot läroplanen lpfö18 som hjälper oss att sätta mål framåt för vilken undervisning vi ska erbjuda barnen och som vi sedan ska analysera och utvärdera. Förskolan drivs även utifrån skollag och barnkonventionen. För tillfället har kommunen även ett extra fokus på språkutvecklande arbete där en gemensam språkplan är basen i detta arbete. Barn i förskoleåldern behöver bygga ett stort ordförråd innan det är dags för barnets fortsatta utbildning i skolan och i detta arbete är även ni vårdnadshavare ytterst viktiga.

Ni som vårdnadshavare är en viktig del av ert barns introduktion i förskolan och tillsammans med er bestämmer vi hur vi gör detta för barnets bästa. Är ni nyfikna på vår förskola så kontakta oss för att boka en tid för att komma på besök.

Förskolan har i uppdrag att vara övningsförskola för förskollärarstudenter från högskolan i Halmstad, Detta innebär att studenterna gör återkommande praktikperioder hos oss under sin studietid.

Vi personal samarbetar även en del med Grönkulla förskola då vi har samma rektor och ibland så samarbetar vi även vid sammanslagningar vid sommar och jul.

 

Har ni fler frågor så tveka inte att kontakta oss!

 

 

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jessica Stibe
Sidan uppdaterad den 7 mars 2021