JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Grönkulla förskola

Grönkulla förskola

Välkommen till oss på Grönkulla förskola

Vi är en centralt belägen förskola i Laholm som även är certifierad Grön Flagg för barn i åldern 1-6 år fördelat på  4 avdelningar. Två avdelningar riktar sig till de yngre barnen och 2 avdelningar till de äldre

Vi har en stor lummig uppväxt gård som inbjuder till många olika lekar och lärande där utevistelsen har en stor betydelse. Hos oss är det även nära till det mesta, allt ifrån stadspark till stadsbiblioteket. Vi kan även ta oss lite längre iväg med våra cargobikes när vi önskar upptäcka något i vår omgivning. Inomhus jobbar vi ständigt med att utveckla barnens lärmiljöer och exempel på det kan ni se i ett bifogat dokument.

Vi värdesätter barnens inflytande och lyssnar till vad de tycker och tänker och utvecklar deras tankar samtidigt som vi är där och utmanar barnen vidare i sitt lärande. Vi vill uppmuntra till nyfikenhet och upptäckarlust och skapa en känsla av 'jag kan, jag vill, jag lär mig'. Vi anser att flera av barns förmågor är viktiga att stärka och utveckla, som kommunikation, ansvar, samarbete, kreativitet och reflektion.

 Ni som vårdnadshavare är en viktig del av ert barns introduktion i förskolan och tillsammans med er bestämmer vi hur vi gör detta för barnets bästa. Är ni nyfikna på vår förskola så kontakta oss för att boka en tid för att komma på besök.

 

Förskolan jobbar mot läroplanen lpfö18 som hjälper oss att sätta mål framåt för vilken undervisning vi ska erbjuda barnen och som vi sedan ska analysera och utvärdera. Förskolan drivs även utifrån skollag och barnkonventionen. För tillfället har kommunen även ett extra fokus på språkutvecklande arbete där en gemensam språkplan är basen i detta arbete. Barn i förskoleåldern behöver bygga ett stort ordförråd innan det är dags för barnets fortsatta utbildning i skolan och i detta arbete är även ni vårdnadshavare ytterst viktiga.

Vi har en basbemanning på förskolan av 8 förskollärare och 4 barnskötare men har ibland fler anställda i vår verksamhet som tex gymnasielärlingar, extratjänster, språkpraktikanter. Vi har även en personal 1 dag/vecka som arbetar med fokus på estetiska lärprocesser med barnen. 

 Förskolan är en övningsförskola för förskollärarstudenter från högskolan i Halmstad vilket innebär att de gör sin praktik hos oss och handleds av vår personal.

Vi personal samarbetar även en del med Glänningesjö förskola då vi har samma rektor samt biträdande rektor och ibland samarbetar vi även under sammanslagningar vid sommar och jul. Sammanslagningar kan även ske på annan förskola. Vi har arbetslagsträffar 1 gång i månaden då förskolan stänger kl. 16.00, samt 6 st studiedagar/läsår.

 

Har ni fler frågor så tveka inte att kontakta oss!

 

 

 

.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Sara Elisson
Sidan uppdaterad den 10 november 2022