Du är här: Start / Barn & utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Junibackens förskola

Välkommen till Junibackens förskola

Junibackens förskola ligger beläget i Mellbystrand. Med närhet till både hav och skog har vi en fantastisk miljö runtomkring oss. Förskolan består av tre avdelningar. Pärlan är avdelningen för de yngre barnen, Snäckan och Krabban är avdelningarna där de äldre barnen går. På varje avdelning arbetar tre pedagoger. Vi samarbetar i hela huset vilket ger en trygg miljö för barnen. Då Junibacken ligger precis bredvid Mellbystrandsskolan har förskolan goda möjligheter att samverka med skolan inför övergångar till förskoleklass. Vi har även tillgång till den fina idrottshallen som ligger mittemot förskolan.

Vi värdesätter kontakten med föräldrarna och det är viktigt att de känner sig delaktiga och trygga med oss på förskolan. Vi har ett föräldraråd en gång per termin där vi tillsammans diskuterar aktuella teman som berör förskolan och verksamheten.

Vår miljö, ute såväl som inne, är ständigt aktuell för oss och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla den. Just nu sker en förnyelse av vår utegård som blivit dränerad och det har anlgts nya asfalterade cykelvägar. Vi har tillsammans med barnen och föräldrarna skapat nya lekmiljöer utomhus, vi har byggt hästar, Pippi-hus, en kiosk och en båt med tillhörande brygga. Vi är utomhus mycket och värdesätter därför att ha en spännande miljö som utmanar och stimulerar barnens lärande och utveckling.  

Vår innemiljö är även den föränderlig och tillsammans med barnen förändras den utefter deras intresse och vad vi arbetar med för tillfället.

Vi har en egen kock på Junibacken som lagar vår goda mat på plats. Att få känna dofterna under förmiddagen får oss att längta till lunchen.

På Junibacken inskolas barnen genom en föräldraaktiv metod. Tillsammans med föräldern får barnet möjlighet att vänja sig vid vår förskola i lugn och ro. Förälder och barn får lära känna andra barn och föräldrar och får även en inblick och förståelse för förskolans verksamhet.

Undrar ni något så ring oss gärna. Vill ni kommer och besöka oss är ni varmt välkomna men ring gärna innan och boka en tid så att vi kan planera ert besök och visa er runt.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jessica Stibe
Sidan uppdaterad den 8 mars 2019

Kontakt

Besöksadress

Junibackens förskola
Sjöfågelvägen 24
312 60 Mellbystrand

Mobil:076-516 77 83

Pärlan

Yngrebarnsavdelning
Direkt: 0430-266 15

Krabban

Äldrebarnsavdelning
Direkt: 0430-266 17

Snäckan

Äldrebarnsavdelning
Direkt: 0430-266 16

Förskolechef

Christina Frising
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-266 10
Mobil: 072-503 93 79

Förskoleadministratör

Jessica Stibe
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-266 56
Mobil: 076-051 98 57

Dokument