JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Mumindalens förskola

Mumindalens förskola

Bild på huset

 

Mumindalens förskola är belägen i Skottorp, i sydvästra delen av Laholms kommun, och har en vacker utsikt mot Hallandsås. Förskolan består av fyra avdelningar Mymlan, Trollet, Knyttet och Lilla My.

Mumindalens förskola finns i samma byggnad som Skottorpskolan vilket skapar goda möjligheter att samverka med skolan inför sexåringarnas övergång till förskoleklass och fritids. 

Skottorpsskolans kök tillagar all mat till förskolan. Förskolans äldre barn äter i skolans matsal och de yngre barnen äter på förskolans Torg.

Mumindalens verksamhet präglas av barnens nyfikenhet, intressen och lusten till att lära. Pedagogerna arbetar för att skapa trygga miljöer, där alla barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. 

Språk och språkutvecklande arbete är en övergripande inriktning i förskolans verksamhet, språket är en förutsättning för det livslånga lärandet. Pedagogerna är lyhörda för det enskilda barnets olika sätt att kommunicera. Förskolan använder tecken- och bildstöd i det dagliga arbetet tillsammans med barnen så som sånger med tecken, tecken- och bildstöd vid måltider samt bilder för att illustrera vad som händer under dagen eller ge stöd i hallen vid påklädning.

 

 

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jeanette Lindqvist
Sidan granskad den 18 februari 2022