JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Kommunala förskolor / Mumindalens förskola

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Mumindalens förskola

Barn leker i Mumindalens utekök.

 

Mumindalens förskola ligger i Skottorp, i sydvästra delen av Laholms kommun, och har en vacker utsikt mot Hallandsås. Mumindalen är en förskola med tre avdelningar för barn i åldrarna 1-5 år. De allra yngsta barnen har sin hemvist på avdelningen Knyttet medan de äldre barnen håller till på Mymlan och Trollet. 

Då Mumindalen ligger alldeles bredvid Skottorpskolan har förskolan goda möjligheter att samverka med skolan inför sexåringarnas övergång till förskoleklass. Varje onsdag går femårsgruppen upp till skolan där de får bekanta sig med både inne och utemiljön tillsammans med förskolepersonalen.

Mumindalens pedagogiska verksamhet präglas av barnens nyfikenhet, intressen och lust till att lära. Pedagogerna arbetar för att skapa trygga miljöer, där alla barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. På förskolan använder man sig av AKK, vilket står för Alternativ Kompletterande Kommunikation. AKK utvecklades för att hjälpa personer som har svårt att uttrycka sig i eller förstå talad kommunikation, men att lära sig olika sätt att kommunicera har också visat sig stödja språkutveckling i allmänhet. På Mumindalen använder man sig av tecken och bildstöd. Till exempel sjunger man sånger med tecken, har teckenstöd vid måltider samt använder bilder för att illustrera vad som händer under dagen eller ge stöd i hallen vid påklädning.

 

 

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Jeanette Lindqvist
Sidan granskad den 12 januari 2022