Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Omsorg kvällar nätter och helger

Omsorg kvällar, nätter och helger

Barnomsorg under obekväm arbetstid

Arbetar du kvällar, nätter och/eller helger och behöver barnomsorg? Då är Nattis på Söderlägets förskola i L:a Tjärby till för dig! Vi tar emot barn i åldrarna 1-12 år. Om du redan har barn på någon av kommunens förskolor eller fritidshem och betalar avgift för platsen så är Nattis kostnadsfritt. Har du barn i allmän förskola (15-timmars) tillkommer en avgift, men kommunens regler om maxtaxa gäller.

Frida Johansson på Söderlägets förskola i L:a Tjärby välkomnar fler barn till Nattis.

Verksamheten

Nattis är öppet alla dagar året om, här arbetar barnskötare och barnbiträden och vi har stor frihet i utformningen av dagens aktiviteter. På förskolan finns en stor fin utegård och vi har även närhet till natur, lekplatser, biblioteket och har möjlighet att ta oss till andra utflyktsmål. Här finns två mysiga sovrum med plats för åtta sovande barn.

Under vardagarna serveras middag kl. 18.00 för de barn som kommit då, därefter ägnar vi oss åt lugnare lekar, pussel och spel för att komma ner i varv inför kvällen. Innan det är dags att göra sig klar för natten har vi en liten fruktstund/kvällsfika och när barnen kommit till ro i sina sängar läser vi sagor. Efter en god natts sömn är det väckning och dags att göra sig i ordning. På vardagarna serveras ingen frukost.

Under helgerna får barnen sovmorgon om de vill, vi äter sedan frukost i lugn och ro och planerar sedan dagens aktiviteter tillsammans. Det finns tid för lek, pyssel, aktiviteter och utflykter, likväl som möjlighet att ta det lite lugnt och kanske titta på någon film. Det serveras frukost, lunch, mellanmål och middag.

Rutiner för hämtning och lämning

Måndag – fredag lämnas barnen tidigast kl. 18.00, de barn som kommer kl. 18.00 får middag. Senaste tid för lämning på är kl. 19.00. På helgerna kan barnen lämnas tidigast kl. 06.00.
För att skapa en trygg miljö för barnen i verksamheten är det stängt för hämtning mellan kl. 22.00 – 06.00, då de sovande barnen behöver lugn och ro.

Nattis är till för dig med obekväm arbetstid

För att vara berättigad till omsorg på obekväm arbetstid ska båda föräldrarna arbeta obekväm arbetstid, alternativt du som ensamstående förälder ha obekväm arbetstid. Som huvudregel går det inte att nyttja denna omsorgsform vid föräldraledighet, arbetslöshet eller sjukskrivning. Om barnet är inskrivet på annan förskola/fritidshem/omsorg under dagtid ansvarar föräldern själv för att förflytta barnet mellan verksamheterna.

Ansökan görs via länken "Ansökan omsorg obekväm arbetstid". Välkommen!

Innehållsansvarig: Malin Andersson
Sidan uppdaterad den 13 juli 2022