Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Regler och avgifter / Retroaktiv avgiftskontroll

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem

Retroaktiv avgiftskontroll

Rättvist med rätt avgift 

Laholms kommun vill att alla ska betala rätt avgift för plats i förskola och fritidshem. Vi kontrollerar nu att rätt avgift har betalats för år 2017. Kontrollen kommer därefter att genomföras varje år med syfte att alla ska betala rätt avgift.  

Jämförelse med Skatteverket 

Genom att jämföra den totala årsinkomsten för 2017 enligt Skatteverkets uppgifter och dela denna med tolv, får kommunen fram en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs sedan med den inkomstuppgift som lämnats till kommunen.  

Du som förälder ansvarar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållande så att avgiften blir rätt. Med familjeförhållande avses personer med gemensamt hushåll. 

Fel avgift? 

Visar kontrollen att den lämnade inkomstuppgiften till kommunen har varit högre/lägre än den faktiska inkomsten, kommer en justering att ske. Den som har betalt för mycket får pengar tillbaka och den som har betalt för lite får en faktura att betala. Belopp under 600 kronor faktureras eller återbetalas inte.  

Frågor och svar

Har du frågor? Se svaren på de vanligaste frågorna till höger, "Frågor och svar", eller klicka här. 

Kontakta oss

avgiftskontroll@laholm.se

Telefonnummer: 0430-155 15 Vardagar 13:00-14:00

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Andersson
Sidan uppdaterad den 1 oktober 2019