JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Regler och avgifter / Retroaktiv avgiftskontroll

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Retroaktiv avgiftskontroll

Rättvist med rätt avgift 

Laholms kommun vill att alla ska betala rätt avgift för plats i förskola och fritidshem. Vi kontrollerar nu att rätt avgift har betalats för år 2018. Kontrollen kommer därefter att genomföras varje år med syfte att alla ska betala rätt avgift.  

Jämförelse med Skatteverket 

Genom att jämföra den totala årsinkomsten för 2018 enligt Skatteverkets uppgifter och dela denna med tolv, får kommunen fram en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs sedan med den inkomstuppgift som lämnats till kommunen.  

Du som förälder ansvarar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållande så att avgiften blir rätt. Med familjeförhållande avses personer med gemensamt hushåll. 

Fel avgift? 

Visar kontrollen att den lämnade inkomstuppgiften till kommunen har varit högre/lägre än den faktiska inkomsten, kommer en justering att ske. Den som har betalt för mycket får pengar tillbaka och den som har betalt för lite får en faktura att betala. Belopp under 600 kronor faktureras eller återbetalas inte.  

Frågor och svar

Har du frågor? Se svaren på de vanligaste frågorna till höger, "Frågor och svar", eller klicka här. 

Kontakta oss

avgiftskontroll@laholm.se

Telefonnummer: 0430-155 15. tisdag - torsdag 13-14:30

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: QHE
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Andersson
Sidan granskad den 23 september 2020