JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Regler och avgifter / Retroaktiv avgiftskontroll

Retroaktiv avgiftskontroll

Rättvist med rätt avgift 

Alla ska betala rätt avgift för plats i förskola och fritidshem. Din inkomst samt hur många personer ni är i hushållet avgör hur hög din avgift blir och Laholms kommun kontrollerar dina uppgifter i efterhand så att du har betalat rätt avgift för barnomsorg. 

Jämförelse med Skatteverket

Genom att jämföra den totala årsinkomsten för ett inkomstår enligt Skatteverkets uppgifter och dela den med tolv, får kommunen fram en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs sedan med den inkomstuppgift som du har lämnat till kommunen.

När dina uppgifter inte stämmer

Om dina uppgifter inte stämmer kan det bero på du inte har lämnat en aktuell inkomstuppgift till kommunen. Det kan också bero på att inte all inkomst som är skattepliktig har räknats in i din månadsinkomst. Det kan till exempel vara semesterersättning, familjehemsersättning eller skattepliktig förmån. En annan vanlig orsak är du fått ändrade familjeförhållanden till exempel om du har blivit sambo eller separerat, men inte meddelat det. Det är den gemensamma inkomsten för gifta eller sammanboende som utgör underlag för avgiften, även om den personen inte är förälder till ditt barn.  

Din inkomst och dina familjeförhållanden uppdateras inte automatiskt utan du som förälder ansvarar för att lämna rätt uppgifter till kommunen. Du kan ändra din inkomstuppgift via E-tjänster för förskola och skola här.

Så justeras din avgift 

Om vår kontroll visar att de uppgifter som du lämnat till kommunen är högre eller lägre än den faktiska inkomsten så kommer vi att justera avgiften för din barnomsorg i efterhand. Om du har betalt för mycket så får du pengar tillbaka och om du betalt för lite så får en faktura på resterande avgift. Belopp som är under 600 kronor faktureras eller återbetalas inte.

Så betalar du din faktura

Fakturan ska betalas inom 30 dagar. Efter förfallodagen lämnar kommunen över kravet till Visma som då tar över skulden för indrivning. När Visma tar över skulden tillkommer deras administrativa avgift plus ränta. Det innebär att du efter förfallodagen ska kontakta Visma för avbetalningsplan.    

Gemensamt betalningsansvar

Om du var gift eller sambo med barnets vårdnadshavare under det aktuella året så har ni båda ansvar för att fakturan betalas.

Delbetalning

Om du inte kan betala hela fakturan på en gång, finns det möjlighet att lägga upp en avbetalningsplan om du kontaktar oss.  

Om något inte stämmer

Om du anser att fakturan inte stämmer ska du kontakta oss skriftligen inom tio dagar via brev eller e-post till avgiftskontroll@laholm.se. Uppge ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress. Ange även fakturanummer, datum och belopp på fakturan samt vad du anser inte stämmer med fakturan. 

Så återbetalar vi en för hög avgift

Du får pengar tillbaka om det visar sig att du hade lägre inkomster än de du lämnat in till Laholms kommun. Du kan lämna dina bank- och kontouppgifter till vår e-postadress. Får vi inga uppgifter från dig kommer vi att skicka en utbetalningsavi till din folkbokföringsadress.  

Kontakta oss

Telefon: 0430-155 15 
Telefontid tisdag-torsdag klockan 13.00-14.30

avgiftskontroll@laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Andersson
Sidan granskad den 9 september 2022