JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Förskola 1-5 år / Starta fristående verksamhet

Starta fristående verksamhet

Du som ska starta fristående förskola, fritidshem eller pedagogisk omsorg ska ansöka om godkännande till barn- och ungdomsnämnden om att bedriva verksamheten i Laholms kommun. Det kan även bli aktuellt att göra en ansökan vid väsentliga förändringar i befintlig verksamhet.

I de fall din ansökan avser grundskola eller fritidshem i omedelbar anslutning till en skola, ska ansökan i stället göras hos Skolinspektionen.

Barn- och ungdomsnämndens hantering av en ansökan om godkännande beskrivs i "Riktlinjer för fristående förskola, friliggande fritidshem och pedagogisk omsorg". I dessa riktlinjer finns även information om krav och regler som gäller godkännande, anmälan vid förändringar, tillstånd vid väsentliga förändringar, utbildningens utformning, kommunala bidrag, tillsyn, sanktioner med mera.

Barn- och ungdomsnämnden utövar även tillsyn över fristående förskolor och fristående fritidshem som kommunen godkänt och för pedagogisk omsorg som kommunen förklarat ha rätt till bidrag. Kommunen är även skyldig att lämna bidrag till fristående verksamhet för de barn och elever som är folkbokförda i kommunen men som är mottagna vid en fristående verksamhet belägen i kommunen.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: DJK
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Andersson
Sidan uppdaterad den 1 juli 2021