JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Grundskola 6-16 år / Trygghet och hälsa / Skoldatatek / Lån

Lån

Kompensatoriska hjälpmedel

Lärare och elev kan låna olika kompensatoriska hjälpmedel till skolarbetet. Följande kompensatoriska hjälpmedel finns för lån:  

Fickminne Olympus

 Fickminne Olympus

Inspelningsfunktion där lärare och elev kan prata in korta instruktioner och kom-ihåg-meddelande mm, som eleven senare kan lyssna på.

iPad

iPad

En surfplatta med tryckkänslig skärm. Med en iPad kan man ta bilder, söka, skriva, anteckna i ljud, bild, film, presentera, läsa DAISY-böcker...och mycket mer. Med iPad finns möjlighet att utnyttja nedladdningsbara applikationer. iPaden väger lite och är lätt att ha med överallt.

MP3-spelare 

Kan användas för att lyssna på avsnitt i t.ex matematik- och kemiböcker. Skönlitterära böcker kan laddas till MP3-spelaren och eleven kan då lyssna på boken.

Pulse Smart Pen

 Pulse Smart Pen

Anteckningshjälp/penna som kan spela in lektion/genomgång/instruktioner, för att eleven senare ska kunna peka på ord och meningar som eleven vill lyssna på.

Comfort Focus 

Sändare och mottagare med hörlurar för förstärkning av lärarens röst för elever med auditiva perceptionssvårigheter/koncentrationssvårigheter.

Sittkudde 

En luftfylld kudde med rundade kanter. Dynan har en nopprig översida och slät underdel.

Time timer 

Time timer ger en möjlighet att veta "hur mycket tid jag har kvar" genom att visualisera tiden. När det röda tidsintervallet är slut, ger klockan en kort ringsignal. Klockan har en av- och påknapp för ringsignalfunktionen.

Time Tracker 

Tidmätare från Betapedagogen.

 

Kontakta specialpedagog i Elevhälsans respektive spår eller Skoldatateket för att prova på något kompensatoriskt hjälpmedel.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Andersson
Sidan granskad den 24 april 2018