JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Grundskola 6-16 år / Kommunala skolor / Mellbystrandsskolan F-6

Eldningsförbud

Eldningsförbud i Laholms kommun och i hela Halland från 1 juni 15.00

Läs mer om vad som gäller vid eldningsförbud 

Fire ban In the municipality of Laholm

Verbot der Verbrennung In der Gemeinde Laholm besteht derzeit ein Feuerverbot.

Please refer to www.laholm.se for updates and information.

Mellbystrandsskolan F-6

Mellbystrandsskolan

Välkommen till Mellbystrandsskolan!

Skolans hemsida

Nyheter, schema, matsedel med mera hittar du på skolans hemsida. Här finns också filmer som presenterar skolan för dig som är vårdnadshavare till höstens nya elever. 

Länk till skolans hemsida 

Se även www.grundskolalaholm.se


Om skolan

Skolan är en F-6 skola med ca 200 elever som är belägen vid havet i Mellbystrand. 2014 invigde vi vår tillbyggda och renoverade skola med sin härliga lärmiljö och den känns fortfarande ny och fräsch! I vår skola vill vi att trivsel och trygghet kombinerat med engagerande undervisning ska ge våra elever bästa möjliga utbildning. Därför arbetar skola och fritids i nära samverkan med varandra, så vi tar till vara hela dagen för de elever som finns här utöver sin skoltid.

Engagerande undervisning – I vår verksamhet är människan alltid det viktigaste. Vår början finns i mötet med eleven, det är där kvalitet skapas. Där byggs livskompetens, goda värderingar, självförtroende och självkänsla. I det mötet skapas förutsättningar för lärande, utveckling och nya kunskaper. I samband med att skola renoverades och byggdes till fick vi möjlighet att skapa en lärmiljö där alla elevers kreativitet, tankar och åsikter synliggörs, en lärmiljö som skapar aktivt lärande, möjliggör en varierad undervisning, god luft och ljudmiljö kombinerat med modern teknik och bra möblering.

Trygghet och trivsel - Vi vill att alla skall känna trygghet. För oss är relationer mellan eleverna och mellan elever och personal en grundstomme för allt och därför jobbar både skolan och fritids aktivt med det utifrån behov i sina respektive klasser och grupper. F-3 har gemensamma raster varje förmiddag, men på lunchrasten blandas alla klasser för att lära känna varandra. Då har vi också organiserade rastaktiviteter och personal med vid våra gräsplaner för att underlätta gemensamma spel och lekar. Vi arbetar även med våra Krambjörnar. Krambjörnar är våra sexor på skolan och de har ett särskilt ansvar, både som förebilder men också i ett antal olika aktiviteter och temadagar som ska stärka vår gemensamma trygghet och trivsel. På hela skolan arbetar vi aktivt med hälsa och rörelse. Tex. har hela skolan morgongympa utomhus varje fredag.

Vårt mål är att eleverna efter åk 6 lämnar oss välmående och trygga med goda kunskaper, eller som det står i vår vision: "I vår skola ska vi lära oss allt vi behöver för att må bra nu och i framtiden".

Besöksadress och telefonnummer:

Rektor: Eva Karlberg, Mail: eva.karlberg@laholm.se

Skoladministratör: Maria Strid Helgesson, Mail: maria.strid.helgesson@laholm.se                                                         

Skolans Tfn: 0430 155 00

Besöksadress: Sjöfågelvägen, 312 61 Mellbystrand
Postadress: Laholms kommun, Mellbystrandsskolan, 312 80 Laholm

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Maria Strid Helgesson
Sidan granskad den 20 februari 2023