JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Grundskola 6-16 år / Kommunala skolor / Parkskolan F-6 / F-klass HT22

Välkommen till Parkskolan hösten 2022

Förskoleklassen

Förskoleklassen ingår i den obligatoriska skolan och har närvaroplikt. Det innebär att vi har samma krav på att passa tider, begära ledigt, sjukanmäla osv som den övriga skolan. Vi får bara förmånen att ha era barn under 179 dagar och det vill vi hinna göra så mycket som möjligt av. Förskoleklassen är bron mellan förskolan och grundskolan, en blandning av skola genom lek, förskolans pedagogik men med en egen läroplan, Lgr 22. Vårt huvuduppdrag är att stimulera och utmana som en förberedelse inför skolan. Alla barn kommer även under året att genomgå en kartläggning med ett obligatoriskt kartläggningsmaterial, för att vi ska få kunskap om vart just ert barn befinner sig i sin kunskapsinhämtning.

Förskoleklassen kommer att vara två klasser på ca 20 elever. Ansvariga kommer vara två till tre pedagoger men även andra vuxna kommer finnas och stärka upp i gruppen. Under hösten hoppas vi kunna ha ett föräldramöte och även ert barns första utvecklingssamtal som elev.

Vklass och Skola24

Skolan använder sig av lärplattformen Vklass där ni kommer få all information om vad som händer på skolan, i klassen eller annat som berör er och ert barn. Ni kommer även att i framtiden kunna se ert barns kunskapsresultat, boka utvecklingssamtal mm.I Skola24 frånvaroanmäler ert barn och det är även där ni lägger in ert omsorgsschema för fritidshemstiden.

Fritidshemmet

Fritidshemmet som ditt barn kommer tillhöra (om ni ansökt om det) heter Raketen och de befinner sig i samma lokaler som förskoleklassen. På fritidshemstiden kommer även de barn som går i åk.1 att vara i samma lokaler. På Parkskolan tror vi det är bra att starta i det lilla och sedan utefter ålder ta sig ut på skolans stora områden, därav är förskoleklassen i samma lokaler hela sin tid på Parkskolan

En viktig skillnad mellan förskolan och fritidshemmet gäller den allmänna förskolans 15 timmar för barn till föräldralediga vårdnadshavare. Detta gäller inte på fritidshemmet. Fritidshemmet är till för barn som har föräldrar som arbetar eller studerar. Vid arbetslöshet eller sjukskrivning har man rätt till en månads fortsatt plats

Med detta vill vi önska er varmt välkomna till oss!

Petra Filipsson
Rektor

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: C1D
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Nadja Sahlin
Sidan uppdaterad den 28 mars 2018