JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Grundskola 6-16 år / Satsningar i skolan / Lär- och pedagogisk plattform / Om projektet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Om projektet

Genom ett projektdirektiv har beslut tagits i Laholms kommun om att upphandling ska ske av en lär- och pedagogiskt plattform för offentliga förskolor, grundskolor samt gymnasieskolan. 

I nuläget är Dexter den e-tjänst som finns för kommunikation mellan hemmet och skolan samt hantering av skolprocesser såsom skriftligt omdöme och IUP. Kommunikation kan också ske med Firstclass, vilket är det e-postsystem i kommunen som används för digital kommunikation i grupp eller par. Dokumentet ”enkel processbeskrivning” (se höger) beskriver de olika system och processer som används i nuläget. 

Efter flera konsultationer med andra kommuner, andra kommuners processdokumentation kring upphandling samt workshops med berörda chefer och pedagoger, har barn- och ungdomsverksamheten i samarbete med kultur- och utvecklingsverksamheten påbörjat ett officiellt upphandlingsarbete för ett lär- och pedagogiskt plattform. 

Behovsspecifikation

Det ska göras en specifikation av verksamheternas behov, vilken ska fungera som ett underlag för att identifiera de funktioner som ska finnas i plattformen. Under projektets gång kommer det att finnas information under fliken ”behovsspecifikation” där verksamheternas identifierade behov analyseras. 

Förväntningar

Projektet kommer att genomföras i olika faser för att uppnå projektmålen (se projektdirektiv). Därefter kommer arbetet att inrikta sig på användandet av plattformen i vardagen samt öka möjligheterna för kommunikation i barn- och elevers utvecklingsprocesser.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Malin Andersson
Sidan uppdaterad den 26 juni 2015