Du är här: Start / Barn & utbildning / Gymnasie- och Gymnasiesärskola / Kommunens ansvar vid avbrott

Kommunens ansvar vid avbrott

Funderar du på att avbryta dina gymnasiestudier eller har du kanske redan hoppat av skolan? Eller har du avslutat skolan med ett studiebevis eller gymnasieintyg? Vi som kommun har ett aktivitetsansvar för dig som är 16-20 år. Välkommen att prata med oss på JobbLaholm.

Kanske vet du exakt vad du vill men inte hur du ska göra. Kanske har du inte en aning om vilken utbildning eller vilket jobb du är intresserad av. På JobbLaholm har du möjlighet att få kontakt och få den hjälp du behöver för att komma vidare. Vi hjälper dig!

Vi vill att du ska ha möjlighet att utvecklas och växa efter dina behov, förutsättningar och mål. Vi hjälper dig att hitta vägen dit, i form av vägledning eller andra insatser som förbereder dig för arbetslivet. 

Det kommunala aktivitetsansvaret

Enligt skollagen är Laholms kommun som din hemkommun skyldig att hålla sig informerad om vad du som är 16-20 år har för sysselsättning om du inte går i gymnasiet och inte har en gymnasieexamen. Kommunen har inom ramen för ansvaret även till uppgift att erbjuda de ungdomar som berörs, lämpliga individuella åtgärder. Åtgärderna skall i första hand syfta till att motivera den enskilde att påbörja eller återuppta en utbildning. 

Är du en ungdom som inte går i gymnasieskolan eller inte har fått examensbevis?
Är du mellan 16 och 19 år, har avslutat grundskolan men inte fortsatt på gymnasiet?

Då kommer du att kontaktas av oss på JobbLaholm via brev, telefon eller besök för att höra vad du gör och erbjuda dig att delta i vår verksamhet. Vi bokar tid för ett första möte där vi pratar, om vad du gör nu och vad du har för önskemål inför framtiden.

Vi gör sedan en individuell planering för hur vi på bästa sätt kan gå vidare och stötta dig i fortsättningen. Det är frivilligt att delta. Tackar du nej hör vi av oss till dig igen om tre månader, fram tills du fyllt 20 år.

Kontakta oss

Du, eller någon närstående till dig, kan kontakta oss via vår e-tjänst, via mejl eller telefon för att få mer information. Uppgifterna du lämnar använder vi bara för att kunna kontakta dig.

KONTAKTUPPGIFTER

Kommunala Aktivitetsansvaret
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 00
Campus Laholm, Skottegränd 3
312 80, Laholm

Assistent/KAA-handläggare

Helen Olander
Direkt: 0430-266 87
Mobil: 070-601 66 98
helen.olander@laholm.se

Arbetsmarknadsutredare

Jennie Johansson
Direkt: 0430-159 83
Mobil: 076-101 28 51
jennie.johansson@laholm.se

Arbetsmarknadsutredare

Anna Parker
Direkt: 0430-159 08
Mobil: 070-299 05 28
anna.parker@laholm.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan uppdaterad den 18 september 2019