Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasie- och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Osbecksgymnasiet

Program och information om studenten 13 juni  

 

Klassindelning studentdagen den 13 juni

NA/TE 08:00 – 09:00 BF/VO/EE/HT 09:30 – 10:30 FT/SA 11:00 – 12:00 EK 12:30 – 13:30

Streaming påbörjas kl 8:30 sänds i intervaller under dagen.

Länk till den streamade studentdagen

Information om Student 2020

Under rådande pandemi kan vi redan nu fastställa att en helt "vanlig" studentavslutning kommer det inte kunna bli för våra avgångselever på Osbecksgymnasiet 2020, hur tråkigt det än är.

I samråd med smittskydd Halland, polismyndigheten och enligt de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har givit har Osbecksgymnasiet, Laholms kommun, tagit följande beslut kring "Student 2020, Osbecksgymnasiet":

 • Klasskampen i den form som vi haft som tradition varje år på Sparbanksvallen kommer inte kunna genomföras.
 • Traditionsenlig studentbal 11 juni på Strandhotellet kommer inte ske i Osbecksgymnasiets eller studentkommitténs regi utan detta event ställs in och ersätts med en återträff under hösten 2020. Återträffen kommer förläggas på någon eventordnare i Laholms kommun och innebär att Laholms kommun bjuder in till middag med dans. Avgångseleverna kommer bjudas in av Laholms kommun via separat inbjudan under hösten, senast i slutet på september.
  Ansvar 11 juni: Avdelningschef utbildning samt rektor Osbecksgymnasiet
 • Studentdagen 13 juni kommer äga rum med klassvisa avslutningar (ingen gemensam samling) spridda i tid (ett antal klasser per timma) och utspridda över hela skolan. Detta innebär att klasserna också lämnar skolan enligt separat schema*.
 • Ingen "mottagning" sker utanför och varje elev tar ansvar för att inte släkt eller vänner möter upp utanför skolansområde utan detta sker i anslutning i det enskilda hemmet. På detta sätt så vill Osbecksgymnasiet kunna säkerställa att vi får en avslutning för våra elever som alla kan delta på, den 13 juni.
 • Studentflak 13 juni uppmanar skolan eleverna att avboka. Osbecksgymnasiet kommer inte kunna tillåta att några fordon (bilar, traktorer, lastbilar etc.) ställs upp på området och utifrån Folkhälsomyndigheten uppmaning till Transportstyrelsen kommer inga undantag göras för att tillåta fester på flak (2020-04-28).
  Ansvar 13 juni: Rektor, mentor och elever

Streamad avslutning

Utifrån de restriktioner som vi har idag och kan komma att skärpas, då kommer beslutet ovan inte kunna genomföras och "Student 2020, Osbecksgymnasiet" får ske utifrån den gällande skärpningen där någon form av streamad avslutning eventuellt kan komma att spelas upp. Samlingar som ändå innebär att fler personer träffas, kräver att restriktioner har hävts. För en sådan lösning krävs ca en månads planering, det vill säga att innan mitten av maj (12/5).

Har inte restriktioner hävts innan dess, kan inga utökningar göras. Vi vill från skolledningens sida poängtera att detta är en avslutning för skolans avgångselever och personal. Vi vill verkligen uppmana alla släktingar och vänner att stanna hemma och ta emot studenterna för vidare firande där.

Klassindelning studentdagen den 13 juni

NA/TE 08:00 – 09:00 BF/VO/EE/HT 09:30 – 10:30 FT/SA 11:00 – 12:00 EK 12:30 – 13:30

Länk till den streamade studentdagen

Information kring coronaviruset/covid-19

Från och med torsdag 23 april kan samtliga gymnasieelever, som är folkbokförda i Laholms kommun (oavsett skolhuvudman) eller elev på Osbecksgymnasiet, hämta lunch mellan 11.00 och 12.45 på fyra olika utlämningskök.

För att få del av lunchpaketet ska anmälan göras på länken nedan senast 14.00 dagen innan första hämtning. I anmälan uppges på vilket utlämningskök lunchen kommer att hämtas. Erbjudandet gäller måndag till fredag läsåret ut, exkl studie- och lovdagar.

Det är viktigt att du avanmäler om du inte ska ha lunch, detta görs i mejl till:

andreas.meimermondt@laholm.se.

Länk till anmälan om lunch

Från och med onsdagen den 18 mars, kommer all undervisning på Osbecksgymnasiet att bedrivas på distans tills vidare. Beslutet tas med anledning av de nya rekommendationerna kring hanteringen av coronaviruset/covid-19 som regeringen gick ut med den 17 mars 2020.

Mer information finns här:

Länk till laholm.se om coronaviruset

Information på andra språk

Många program

Osbecksgymnasiet har en stor variation av program som tar dig vidare till högskolan eller yrkeslivet. Du som har specialintressen kan utöver ditt program välja profiler som fotboll, musik, risk-och säkerhet eller språk. Vi har bibliotek, idrottshall och allt det som behövs för att en gymnasieskola ska fungera för alla.

Gymnasielärlingsanställning

Sedan hösten 2017 erbjuder Osbecksgymnasiet elever att söka Gymnasielärlingsanställning inom följande program:

 • Industriprogrammet
 • Barn- och Fritidsprogrammet

Den skolförlagda utbildningen kommer att finnas kvar för dem som vill läsa detta. Lärlingsanställning innebär att man from åk 2 läser inne på skolan två-tre dagar per vecka och har sin undervisning/sitt arbete, ute på ett företag eller i en kommunal verksamhet två-tre dagar per vecka. Vid lärlingsanställning är man anställd på företaget med lön. Låter detta som något för dig så kontakta oss.

Mer information finns  här:

Länk till gymnasiel lärlingsanställning

De nio vanligaste myterna om gymnasievalet

I höst ska cirka 110 000 elever välja gymnasieprogram. Det är lätt att bli stressad över gymnasievalet och orolig för att välja fel.

Läs mer om de vanligaste myterna på skolverkets hemsida.

Länk till Skolverket

Kom och skugga

Länk till anmälningsformulär för att skugga

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan granskad den 30 april 2020

Kontakt

Reception Campus Laholm
Växel: 0430-155 22
Skottegränd 3
312 31 Laholm

Länkar

E-tjänster