JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Styrdokument och blanketter

Styrdokument

Styrdokument

Skolan är skyldig att ha en fungerande policy och en fungerande handlingsplan i en mängd övergripande frågor såsom förebyggande arbete mot droger och mobbing. Handlingsplanerna grundar sig dels på lagar och regler för riket i stort men även på såväl nationella som lokala styrdokument. Fusk och frånvaro är andra frågor som skolan aktivt arbetar för att förhindra.

Skolgången på Osbecksgymnasiet innebär också möjligheter till en del resor och studiebesök. Därför har Osbecksgymnasiet utarbetat förhållningsregler och riktlinjer som skall iakttagas vid vistelse utanför skolans lokaler.

Alla aktuella dokument finns till höger i PDF-format. 

Blanketter

En del av våra dokument går att fylla i på webben. Dessa hittar ni i på Laholms blankettarkiv. Här hittar du bland annat ansökningar om ersättning för resor, praktikkostnader och ansökan om inackorderingsbidrag.

Koll på kopieringsreglerna?

Skolkopieringsavtalet är ett förhandstillstånd
som är till för att underlätta när copyrightskyddat material behöver kunna kopieras och delas för undervisning och pedagogisk verksamhet.
Avtalet omfattar kommunal förskola, förskoleklass, grund- och gymnasieskola, Komvux, SFI, påbyggnadsutbildning och yrkeshögskoleutbildning.
Ett förhandstillstånd som förenklar. Skolkopieringsavtalet ger rätt att i begränsad omfattning kopiera och dela texter, bilder och noter från hela världen, t.ex. från webben, tidningar, tidskrifter, digitala publikationer, läroböcker, fackböcker etc.

Det är viktigt att alla känner till information om kopieringsreglerna. Titta gärna i pdf-presentationen nedan.

Här hittar du hela materialet om kopieringregler och länkar mm

Har du frågor maila till info@bonuscopyright.se

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna Ekelund
Sidan uppdaterad den 16 september 2019