JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Profiler / Profil Djurskötsel

Djurskötsel

Profil Djurskötsel är en profil för dig som är intresserad av djur och djurvård. Djurskötselprofilen är en del av din gymnasieexamen och det innebär att du kommer att få betyg i ett ämne som du brinner för

Du börjar med djurskötselprofilen redan i årskurs 1 och du kommer att arbeta både teoretiskt och praktiskt. Du kommer att få kunskaper om djur, djurs beteende och behov samt samspelet mellan djur och människa. Inom djurskötselprofilen går du i årskurs 3 ett inriktningsval utifrån vilka djur du är intresserad av - sällskapsdjur (hund), häst eller lantbruksdjur. 

Du har lektioner på Osbecksgymnasiet, men du kommer även att vara ute mycket i den miljö där djuren lever. I profilen gör vi studiebesök, träffar djuren i olika miljöer, får kunskaper om yrken som arbetar med djur. Vi samarbetar med flera gårdar och företag som arbetar med djur och djurvård. 

Du läser 300p på djurskötselprofilen på 3 år.

Du utvecklar: 

  • Förmåga att sköta och hantera utrustning och anläggningar på ett säkert sätt.
  • Kunskaper om djurarter och artgrupper, om djurens betydelse i ekosystemen samt djurens betydelse för människan och i olika verksamheter.
  • Kunskaper om hygien och smittskydd samt förmåga att följa hygienrutiner och förebygga ohälsa hos djuren.
  • Kunksaper om lagar och andra bestämmelser som rör djurhållning. 

På Osbecksgymnasiet kan du välja profil oavsett vilet gymnasieprogram du väljer. Detta gör att du kan anpassa din utbildning så att den passar just dig. 

Kursplan

Årskurs 1

Djuren i naturbruket 100p

Årskurs 2

Djurhållning 100p

Årskurs 3 (välj en av tre kurser)

Sällskapsdjur 1(hund) 100p

Hästkunskap 1 100p

Lantbruksdjur 1 100p

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna Ekelund
Sidan uppdaterad den 2 december 2020