JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Profiler / Profilen Film och Media

Film och Media

På profilen Film och Media arbetar vi krativt med film, foto, ljud och text, Vi använder digitala och analoga verktyg och metoder som aoch används i branchen just nu,

Kreativitet och kommunikation

I det dagliga livet använder vi oss av olika medier för att kommunicera och uttrycka våra åsikter. Profilen Film och media ger dig möjligheten att få kunskap som du behöver för att göra din röst hörd på flera plattformar på ett kreativt sätt. 

Genom att lära sig produktionsprocssen, både i teori och praktikm får du verktyg för att genomföra projekt som dokumentärfilm, streaming, fotoutsätllning, sociala medier och mycket mer. Du kommer att få erfarenhet och arbeta med olika typer av medieproduktioner, både stora och små.

Exempel på moment i profilen

  • Inspelnings- och redigeringsteknik
  • Produktionsplanering
  • Intervjuteknik
  • Manus

Utbildningen ges i samarbete med Kulturskolans konst- & medialärare, varav många arbetar professionellt inom ämnesområdet. 

Kurser som ingår

År 1

Medieproduktion 1, 100 p

År 2

Film- och Tv-produktion 1, 100 p

På Osbecksgymnasiet kan du välja profil oavsett vilket gymnasieprogram du väljer. Detta gör att du kan anpassa din utbildning så att den passar just dig.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: YSK
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna Ekelund
Sidan uppdaterad den 10 november 2022