JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Profiler / Profil Performing Arts

Profil Performing Arts

Att skapa eller uttrycka sig på ett kreativt sätt är fantastiskt.

På Profilen Performing Arts har du möjlighet att uttrycka dig på flera olika sätt inför en publik.

Profilen Performing Arts riktar sig till dig som är intresserad av att uttrycka dig med hjälp av någon konstform på scen. Om du är intresserad av teater, musik, sång, dans, scenteknik, då är Performing Arts en profil för dig. 

Utbildningen görs i nära samarbete med Kulturskolan i Laholm. Våra lärare är vana att arbeta professionellt på scen både med musik, teater, dans och sång. De alternerar mellan att vara lärare hos oss och jobba med projekt utanför skolan. Det kan också finnas tillfälle då någon gästlärare kommer och håller en workshop.

Kurser

År 1 – Estetisk kommunikation 1 100 p

År 2 – Estetisk kommunikation 2 100 p
ELLER Musik 100 p
ELLER Scenisk gestaltning 100 p

Under första året får du prova olika delar och estetiska uttryck som är grundläggande för att skapa en produktion, både på och bakom scen, med fokus på sceniskt uttryck och att skapa en föreställning från idé till färdig produktion.

Under andra året fördjupas kunskapen i ditt specifika intresseområde.

Kontakta gärna någon av våra lärare för mer information om profilen.

På Osbeckgymnasiet kan du välja profil oavsett vilket gymnasieprogram du väljer. Detta gör att du kan anpassa din utbildningen så att den passar just dig.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna Ekelund
Sidan uppdaterad den 6 september 2020