Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Profiler / Profil: Performing Arts

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Profil: Performing Arts

Tänk att stå i spotlight på scenen. Publiken sitter och väntar med spänning. Eller så är du den som håller i spotlighten, och som har planerat hur ljuset ska se ut. Du kan också vara en av de som snart ska komma in och dansa. På Performing Arts har du möjlighet att gå in i flera olika roller, som alla är knutna till scenen.  

Profilen Performning Arts riktar sig till dig som är intresserad av allt som händer runt och på en scen vid en produktion. Det innebär att du inte nödvändigtvis står på scenen utan är en aktiv och viktig del av en scenproduktion. Så om du är intresserad av sång, musik, teater, ljud, ljus, regi och allt annat som behövs för att göra en produktion, då är Performing Arts en profil som är gjord för dig. 

De scener vi använder är Campus Laholms aula (som används vid större musikarrangemang i Laholm) samt BlackBox (som är mindre men helt anpassad för att skapa en produktion med ljud och ljus). Dessa lokaler har både flexibilitet och möjligheter i arbete med produktioner för alla olika sorter och storlekarVissa föreställningar görs också utanför skolan ex på Laholms teater. 

Våra lärare är vana att arbeta professionellt på scenen både med teater, musikal och sång. De alternerar mellan att vara lärare hos oss, och att jobba med projekt utanför skolan. Det kan också finnas tillfälle då någon annan lärare håller ex en workshop. 

Vi arbetar alltid mot någon form av produktion, stor eller liten. Du kan vara med som vår nya sångerska, musiker, skådespelare, regissör, ljus- och ljudtekniker, manusskribent, eller kanske något helt annat.  

Profilen har följande kurser: 

Scenisk gestaltning 
100 p 

Estetisk kommunikation 
100 p 

Första året är mer grundläggande och då ges en bas med förståelse för vad som skapar en produktion, både på och av scenen. Andra året finns det möjlighet för mer fördjupning av intresseområde.  

Kontakta gärna någon av våra lärare för mer information om profilen. 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan uppdaterad den 6 september 2020

Kontakt

Sång/sångensemble/teater

Anna Lovdal
Direkt: 0430-150 26

Vägledningscentrum
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 00

Profilblad

Sociala medier