JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Profiler / Profil Performing Arts

Profil Performing Arts

Tänk dig att stå i spotlight på scenen. Publiken sitter och väntar med spänning. Kanske är du den som skrivit manus och planerat hur ljuset ska se ut. Eller är du en av musikerna eller dansarna som väntar på att göra entré på scen. På Performing Arts har du möjlighet att gå in i flera olika roller, som alla är knutna till scenen.

Profilen Performning Arts riktar sig till dig som är intresserad och vill vara en aktiv del av allt som händer runtomkring och på en scen vid en scenproduktion. Om du är intresserad av teater, musik, sång, dans, musikal, scenteknik, regi och allt annat som behövs för att göra en scenisk produktion, då är Performing Arts en profil för dig.

Du kommer få möjlighet att ta del i arbete med scenproduktioner av olika sorter och storlekar. Vissa framträdanden kommer ske på skolan och andra utanför skolan. Vi arbetar alltid mot någon form av produktion, stor eller liten. Du kan vara med som vår nya skådespelare, musiker, sångerska, dansare, koreograf, regissör, ljud- och ljustekniker, manusskribent, eller något annat som rör en scenproduktion.

Våra lärare är vana att arbeta professionellt på och bakom scen både med musik, teater, musikal och sång. De alternerar mellan att vara lärare hos oss och jobba med projekt utanför skolan. Det kan också finnas tillfälle då någon gästlärare kommer och håller en workshop.

Kurser

År 1 – Estetisk kommunikation 100 p

År 2 – Musik 100 p ELLER Scenisk gestaltning 100 p

Under första året får du prova olika delar och estetiska uttryck som är grundläggande för att skapa en produktion, både på och bakom scen, med fokus på sceniskt uttryck och att skapa en föreställning från idé till färdig produktion.

Andra året väljer du antingen Inriktning scenisk gestaltning eller inriktning Musik

Inrikting Scenisk gestaltning

Inriktningen är en fördjupning av scenisk framställning med utgångspunkt i teater, rörelse och röst och du tränar dig i att bli en starkare scenpersonlighet med ett eget uttryck.

Inriktning Musik

På inriktning Musik får möjlighet att spela instrument och sjunga i olika stilar i ensemble, prova att skapa och bearbeta musik samt utveckla ditt sceniska uttryck med utgångspunkt i musik och sång.

Kontakta gärna någon av våra lärare för mer information om profilen.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna Ekelund
Sidan uppdaterad den 6 september 2020