JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Profiler / Londonprofilen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Profil: Osbeck London

På Londonprofilen läser du ett helt läsår i London vilket innebär att de flesta kurser som du då läser avslutas där. Dina kunskaper i det engelska språket och om den brittiska kulturen fördjupas.

Informationsmöte

Swedish School i London håller årets informationsmöte i Zoom utifrån covid-19. Här finns länken till mötet för elever, föräldrar och skolor som är intresserade av detta.

Möte kommer att hållas den 26 januari kl. 16:00-17:00.

Man behöver installera Zoom client för att delta. Det finns en länk för att ladda ner detta när man trycker på bifogad länk.

Join Zoom Meeting:

https://zoom.us/j/94601037633?pwd=NkJ6eFY0bExpOE93WVVmQmNEeWkwZz09

Meeting ID: 946 0103 7633
Passcode: 744467

Vilka program kan du kombinera med Londonprofilen?

  • Ekonomiprogrammet
  • Naturprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet (inriktning beteendevetenskap eller samhällsvetenskap

Nya erfarenheter

Du får många intressanta erfarenheter och möjlighet att utvecklas i en internationell miljö. Detta ger dig nya perspektiv på samhälle, kultur, studier, språk, mat, fotboll och nöjen. Du får lära känna en världsstad med dess blandning av människor och sevärdheter.

Så här läser du

Första året läser du på Osbecksgymnasiet det program du valt. Andra året läser du på Svenska skolan i London tillsammans med elever från andra svenska utbyteskolor. De kurser du startar där, avslutas också där.

Årskurs 3 är du tillbaka i din klass på Osbecksgymnasiet, som du tar studenten med. Du läser allt enligt svensk läroplan så du behöver inte lägga till ett fjärde år till din gymnasietid.

Vad kostar det?

Skolavgift och läromedel betalas av Osbecksgymnasiet. Du bor i en värdfamilj som ordnas av Svenska Skolan. Kostnaden betalar du själv. Det ingår halvpension under både skoldagar och helger. (7 200 pund* kr för hela läsåret) Du söker inackorderingstillägg via din hemkommun (cirka 1 500 kr/månad).

Resa tur- och retur London betalas av dig. Eftersom Svenska Skolan följer svensk läroplan får du studiehjälp (CSN) under tiden du studerar i London. Du är försäkrad via Laholms kommun. London har ett utbyggt och väl fungerande nät av kollektivtrafik, även om tunnelbana och tåg är dyrare än buss. Du som studerar heltid och ännu inte fyllt 18 år, kan för £10* ansöka om ett Oyster-card, som ger gratis bussresor i hela Londonområdet.

Informationsmöte

Swedish School i London kommer att hålla nästa års informationsmöte i Zoom utifrån covid-19. Swedish School kommer att skapa en länk som vi kan dela med elever, föräldrar och skolor som är intresserade av detta.

Möte kommer att hållas den 26 januari kl 16:00-17:00.

Mötet är för elever som går i årskurs 9 och funderar på att läsa i London men också för eleverna som går på Osbecksgymnasiet och som redan har sökt (gäller antagna elever och de som finns på reservlistan). Ni kommer även att få möjligheten att träffa elever som har läst på Swedish School London. Självklart är även vårdnadshavare välkomna på mötet!

För elever som vill läsa på ”Swedish School London” är det viktigt
att tänka på följande.


1. Sök ”Osbeck London” i samband på din ansökan till Osbeck. (gäller ekonomi-, natur-och samhällsprogrammen). Du hamnar i antagningsgrupp 1.
2. Det är betyg från årskurs 9 som är avgörande om det finns flera sökande än platser.
3. Om man söker vid ett senare tillfälle, till exempel när man läser på Osbeck i årskurs
1, kommer eleven att hamna i antagningsgrupp 2. Eleven blir erbjuden en plats
om alla elever i antagningsgrupp 1 tackar nej. Här är det antagningsdatum som
gäller och inte betyg.
4. Under HT 2020 ska eleverna tacka ja eller nej till sin plats på ”Swedish School”.
5. Överblivna platser går vidare till först elever i antagningsgrupp 1 och sedan
antagningsgrupp 2.
6. Ett informationsmöte hålls av ”Swedish School” på Osbeck i januari 2021, därefter
får eleven en sista chans att tacka ja eller nej till sin utbildningsplats
i London.
7. Överblivna platser går vidare till elever i antagningsgrupp 2
och sedan antagningsgrupp 2.

Vid frågor kring profilen eller antagning kontakta Alan Lord 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna Ekelund
Sidan uppdaterad den 21 december 2020