JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Profiler / Padelprofilen

Padelprofilen

Profilen Padel vänder sig till dig som har ett stort intresse för din idrott och som vill utvecklas så mycket som möjligt. Inom ramen för ditt individuella val kommer du att träna padel två gånger per vecka under skoltid under årskurs ett och två.

Profilen Padel drivs i samarbete med We are Padel och vi tränar i padelhallen i Mellby (tidigare Mellby Padelcenter). På skolans område finns också två utomhuspadelbanor som vi nyttjar när vädret tillåter.

Syftet med profilen

- ta tillvara och öka elevens intresse för sin idrott.
- utveckla elevens individuella färdigheter inom sin idrott, samt fungera som ett komplement till elevens träning i sin förening.
- profilen ska ha positiv inverkan på elevens hela skolsituation.
- verka för fair play, rörelseglädje, god gemenskap och skapa goda förutsättningar för en hälsosam livsstil.

Att vara elev på profilen

Om du blir antagen till profilen Padel kommer du att under årskurs ett läsa en 100 p- kurs inom ämnet idrott och hälsa. Två dagar i veckan startar skoldagen med padelträning. När årskurs ett är slut kommer din kurs att betygssättas och den ingår i din individuella studieplan inom ramen för ditt individuella val.
Alla träningspass leds av en padeltränare från We are Padel (WAP) samt profilansvarig idrottslärare från Osbecksgymnasiet.

På Osbecksgymnasiet kan du välja profil oavsett vilket gymnasieprogram du väljer. Detta gör att du kan anpassa din utbildning så att den passar just dig.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Anna Ekelund
Sidan uppdaterad den 29 april 2022