Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasie- och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Program / Gymnasielärlingsanställning

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Gymnasielärlingsanställning

 

Vet du vad du vill jobba med redan nu? Känner du dig motiverad och otålig att komma in i vuxenvärlden och få ett arbete? Ja, då kan Lärlingsutbildningen vara något för dig.

Lärlingsutbildningen på Osbeck har åtta inriktningar, Barn- och fritids-, El- och energi-, Fordon- och transport-, Hotell- och turism, Industritekniska-, samt Naturbruksprogrammet.

Lärlingsutbildningen passar dig som vet vad du vill bli, är motiverad och intresserad och beredd att delta i en arbetsplats förutsättningar redan under skoltid. Lärlingsutbildningen innebär att du läser halva din utbildning, det vill säga 1250 timmar ute på ett eller flera företag, med stöd av en handledare på plats samt regelbundna besök av din lärare.

Ditt första lärlingsår är du inne på skolan och läser dina teoretiska ämnen i en gymnasieklass. Under åk 1 har du arbetsplatsförlagt lärande under 3 veckor på våren, då du provar på och etablerar kontakter med ditt kommande lärlingsföretag.

I åk 2 kommer du att vara ute på företaget flera dagar i veckan och läsa inne på skolan några dagar i veckan. 

I åk 3 kommer du att vara ute på företag merparten av din skoltid, men kan kallas in till skolan för fördjupningskurser inom ditt yrke till exempel.

Trots att du är motiverad och fokuserad på att ta plats i vuxenvärlden, tror vi på vikten av en tillhörighet i skolan och inte minst i en klass. Därför kommer du att ha en klass som du tillhör och som du träffar mer eller mindre regelbundet under din skoltid.

Fördelen med Lärlingsutbildningen är att den formas helt efter rådande behov i, och i samverkan med, näringslivet. Branschen vet vad som förväntas av en elev för att klara sig bra i konkurrensen efter skolans slut, och är därför också med och formar utbildningen. Det innebär att du som elev kommer ut i yrkeslivet mer förberedd och rustad för ett arbete redan under skoltid.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan uppdaterad den 18 oktober 2019

Kontakt

Vägledningscentrum
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 00

Programblad

Sociala medier