Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasie- och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Program / Ekonomiprogrammet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Ekonomiprogrammet

Välkommen till Ekonomiprogrammet!

Ekonomiprogrammet på Osbecksgymnasiet är ett högskoleförberedande program som håller många dörrar öppna för framtiden. Du blir också direkt anställningsbar för enklare ekonomiuppgifter på t ex banker och försäkringsbolag. Du blir även förberedd för eget företagande genom att du drivit UF-företag. Nu har du även möjlighet att läsa ett ett år i London!

Under hela utbildningen får du möjlighet att utveckla initiativtagande, kreativitet och problemlösningsförmåga. Du har löpande kontakter med näringslivet och samhället i övrigt genom olika projekt och studiebesök. Att tänka internationellt är viktigt för oss på ekonomiprogrammet. Genom att kombinera kunskaper i ekonomi och språk kan du få hela världen som ditt framtida arbetsfält. Dessutom får du en internationell utblick genom en kostnadsfri studieresa till London. 

Högskola

Då detta är ett högskoleförberedande program får du hos oss lära dig de arbetssätt, det tänkande och de kunskaper som gör att du känner dig väl förberedd och motiverad att studera vidare. Du ställer frågor, söker svar och lär dig analysera och granska kritiskt för att sedan kunna dra slutsatser. 

Arbete

Inom kurserna i t ex företagsekonomi, marknadsföring och redovisning, får du dessutom kunskaper som gör att du även blir förberedd för att börja arbeta direkt med enklare ekonomiuppgifter. Det ger dig möjlighet att arbeta inom denna bransch innan du läser vidare. 

Diplomerad gymnasieekonom

På vårt ekonomiprogram kan du efter tre år ansöka om att bli diplomerad gymnasieekonom då vi har certifikat att kunna utföra diplomeringen. Med en diplomering innebär att man har genomgått vår utbildning med minst godkänt i alla ämnen. Diplomet är en bra merit att ha med sig i sitt CV. Läs mer om DGE: www.gymnasieekonom.se 

Ung Företagsamhet – starta eget

I utbildningen ingår det att komma på en affärsidé, starta upp ett företag, driva det under ett läsår för att sedan avveckla det. Allt inom ramen för Ung Företagsamhet. Detta ger dig en unik inblick i entreprenörskap och företagande, och kanske modet att starta eget själv. Företagsamhet är användbart även som anställd då du blir drivande och lär dig ta eget initiativ och ansvar. 

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

Vi samarbetar med olika lokala företag för att du som elev ska få se hur olika moment i undervisningen fungerar i praktiken. 

Välkommen till Ekonomiprogrammet på Osbeck!

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan uppdaterad den 17 oktober 2019

Kontakt

Therese Rodger
Växel: 0430-15000
Direkt: 0430-15186
Skottegränd 3
312 31 Laholm

Vägledningscentrum
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 00

Programblad

Sociala medier