JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Program / Fordons- och transportprogrammet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Fordons- och transportprogrammet

 

Idag är det stor efterfrågan på kompetent arbetskraft i motorbranschen och möjligheterna till att få arbete efter utbildningen är mycket goda.

På Osbecksgymnasiets Fordonsprogram får du en bred utbildning. Vi arbetar i moderna lokaler med den senaste tekniken inom fordonsbranschen. Teori och praktik varvas så att studierna blir innehållsrika och intressanta, med stöd av lärare och interaktiva instruktioner lär du dig att felsöka, reparera och underhålla moderna fordon.Växel

Du får även grundläggande utbildning i svetsteknik, hydraulik, pneumatik och elsäkerhet. Arbetsmiljö och säkerhet är också viktiga delar som vi lägger stort fokus på.

Inom ramen för TeknikCollege får du grundutbildning i Fordonsteknik är alltså anställningsbar direkt från Osbecksgymnasiets Fordonsprogram. Utbildningen ställer höga krav på företagsamhet, att kunna arbeta självständigt och att kunna arbeta tillsammans med andra. Detta som en del i att kunna upprätta goda kontakter med kunder. Allt för att möta verkstädernas krav på anställningsbarhet.

Vi erbjuder fördjupningskurser i bland annat:

  • Motor och kraftöverföring
  • Bromsar och chassikomponenter
  • Komfort och säkerhetssystem

StagFemton veckors arbetsplatslärande indelat i fem perioder ingår i Fordonsprogrammet. Då är du ute på praktik hos något av företagen i bilbranschen som skolan samarbetar med. Dessa perioder är mycket intressanta och lärorika.

 

Yrkesutgångar:

Personbilsmekaniker

Är du teknikintresserad, gillar att jobba med människor och fordon då är Fordonsprogrammet på Osbecksgymnasiet ett program för dig!

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan uppdaterad den 6 september 2020