Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasie- och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Program / Hotell- och turismprogrammet

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Hotell- och turismprogrammet

Tyvärr är Hotell- och turismprogrammet inte längre sökbart

Hotell- och turismprogrammet på Osbeck är ett yrkesprogram och leder till yrkesexamen. Genom tillval av två kurser kan du även få behörighet till högskola och universitet. Efter avslutad utbildning har du bred och praktisk kunskap för arbete inom världens snabbast växande näring – turismnäringen.

På Hotell- och turismprogrammet (HT) på Osbeck läser du inriktningen Turism och resor. HT passar för dig som gillar att arbeta med människor i ett omväxlande och ofta högt tempo och med ett leende på läpparna.

HT är den utbildning som har mest kontakt med näringsliv och samhälle direkt från start. Här lär du genom att göra. Till exempel finns det ett klassrum som är fullt utrustat som mötesrum, där du som elev tar emot konferensgäster som en del i utbildningen.

På HT är du även ute och gör uppdrag för och med näringslivet. Till exempel guidningar, mässor och evenemang. Du övar också på att planera och genomföra egna arrangemang och event. Värdskap är ett nyckelord. 

I utbildningen ingår också kurser inom servering och dryckeskunskap. Tack vare detta blir du snabbt attraktiv för näringslivet och kan få jobb redan under gymnasietiden.

Det ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Första APL-perioden fokuserar på service ochAndra året riktas APL mot pågående kurser i skolan och du provar på nya delar av branschen. Sista årets APL-perioder bör du rikta mot vald yrkesutgång. Genom din APL finns det även möjlighet för dig att arbeta inom Osbecksmodellen på sommarloven.

Förutom APL och evenemang genomförs även studiebesök samt studie- och övningsresor. Verkligheten och världen är dina läromedel under gymnasieåren. Genomgående för din utbildning är utveckling av din personlighet.

Utbildningen ger dig en fantastisk bredd både för arbete och vidare utbildning inom turismnäringen eller i andra yrken med stort behov av servicekompetens. Du kan också under studietiden, genom ett enkelt tillval, skaffa dig behörighet för högskolestudier.

 

Studieresor, övningsresor och examinationsresor

Givetvis genomför vi studieresor, övningsresor och examinationsresor på Hotell- och Turismprogrammet med Inriktning Turism och resor. Resmålen varierar från år till år. Bilden nedan är från Lübeck.

 

Under perioden 2018-2020 kommer vi ha ett utbyte med Vasa i Finland för elever i årskurs tre. Bilden nedan är från ett studiebesök i UNESCO-världsarvet Kvarkens skärgård

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan uppdaterad den 18 oktober 2019

Kontakt

Monika Hamilton
Växel: 0430-15000
Direkt: 0430-15468
Skottegränd 3
312 31 Laholm

Vägledningscentrum
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 00

Sociala medier