Du är här: Start / Barn och utbildning / Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola / Osbecksgymnasiet / Mer information / TeknikCollege

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Teknikcollege

Vad är Teknikcollege?

Ett Teknikcollege är ett antal program och skolor som samarbetar inom teknisk utbildning. De program som ingår i Teknikcolleget ger en utbildning som samarbetar med näringslivet och uppfyller höga krav på bl a innehåll och utrustning. Läs mer om kraven på www.teknikcollege.se

Osbecksgymnasiet ingår i Teknikcollege Halland med Teknikprogrammet, Industritekniska programmet, Fordons- och transportprogrammet samt El- och energiprogrammet. Så oberoende om du tänker läsa vidare inom teknik eller börja jobba direkt efter gymnasiet inom tillverkningsindustrin eller som fordonstekniker, så är Teknikcollege ett bra val för dig.

Vad innebär det för dig?

På ett program inom Teknikcollege är du garanterad 2800 poäng istället för normala 2500 poäng, vilket betyder att du får mer kunskaper på en skola som är ansluten till ett Teknikcollege. Du får en sammanhållen skoldag mellan 8 och 16 utan håltimmar, där du normalt sett är läxfri när du kommer hem från skolan i och med att läxorna görs på skoltid med lärarhjälp. Inför prov behöver du antagligen läsa mer hemma. Du får också ”rätt” kunskaper i och med att det lokala näringslivet är med och bestämmer innehållet i utbildningen, som sker i moderna och ändamålsenliga lokaler med hög utrustningsnivå.

Läs mer om vad Teknikcollege innebär på respektive programs sida:

Teknikprogrammet

Industritekniska programmet

Fordons- och transportprogrammet

El- och energiprogrammet

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Nyberg
Sidan uppdaterad den 6 september 2020

Kontakt

Gerth Jonsson
Växel: 0430-15000
Direkt: 0430-151 86
Mobil: 0730 47 54 78
Skottegränd 3
312 31 Laholm

Vägledningscentrum
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 00