JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Kulturskola / Arkiv / Tidigare produktioner / Bamse / Sagoskogen / Hos häxan

Hos häxan

Häxan

Hos häxan är det mörkt och kallt. Hennes hemska fladdermus flyger över scenen och i det bortre hörnet står det en stor järnbur där det sitter tre barn inlåsta. Det är Trilla, Silvertråd och det lilla musbarnet!!! Men Lisa syns inte till någonstans.

Plötsligt fylls skogen av hemsk musik och in kommer den elaka häxan. Hon är svartklädd och skräckinjagande och alla barnen blir jätterädda för henne. Hon börjar sjunga med en hemsk röst om att de tillfångatagna barnen måste ge henne det dom har.

Hon vill ha älvans skönhet,
trollets glädje
och musens förmåga att hitta god mat.

"Ge mig allt ni vet, annars blir ni smet" slutar den hemska sången och barnen darrar av skräck. Just som häxan börjar gå emot buren kommer det in en liten flicka i gläntan. Det är Lisa!!! Lisa bär på en korg full med bär och en stor bukett med vackra blommor och hon verkar inte det minsta rädd för häxan.

Buren med de fångade barnen

Lisa lyckas övertyga häxan om att man inte kan röva bort andras barn hur som helst. Till sist ger häxan med sig och släpper barnen fria. Glada springer de snabbt till sin familj och börjar fira. Kvar står häxan, ensam och övergiven..... Det är bara Lisa som ser henne.

"Se på häxan, se hur ensam och övergiven hon är", säger Lisa. "Jag försökte lära henne att man inte bara kan ta och få det man vill ha, utan man måste kunna ge och dela med sig också. För att häxan ska förstå det är det nu er tur att dela med er till henne."

Mössen, trollen och älvorna samlas runt häxan och till sist får hon det hon alltid har önskat sig: vänner!!! Glad och snäll lämnar häxan scenen till slutsången "Glädjefnatt".

Åh, vilken lycka, glädje att va fria
Det gör att vi får ett glädjefnatt!
Kom vi ska sjunga, dansa, va tillsammans
Åh va härligt att få ett glädjefnatt!!

            Häxan har glädjefnatt!!!

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlgren
Sidan granskad den 21 juli 2010