JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Kulturskola / Arkiv / Tidigare produktioner / Bamse / Sagoskogen / Skogen vaknar

Skogen vaknar

Det är tidig morgon. Över den mörka skogen ligger en tät dimma och alla skogens varelser sover. Till och med mössen, som annars far kors o tvärs i en ruskig fart i jakt på föda, ligger och sover så sött. Trollen har rullat ihop sig vid sin grotta och trollmor har lags sin svans runt alla barnen. De urgamla träden knakar förnöjt där de har slagit rot i den mörka skogen, och nere vid sjön har älvorna slutat med sin sång och sover lätt i väntan på gryningen.

Men allt står inte riktigt rätt till i skogen. En skugga far över scenen och med tysta vingslag flyger den onda häxans fladdermus runt träden. Långsamt glider den fram mellan de sovande varelserna. Vad gör den här??? Vad är det häxan vill veta om övriga invånare i skogen??? Obemärkt lämnar den scenen och flyger till den mörka skogen för att avlägga rapport.

Gitarrelever

Långsamt vaknar de olika varelserna och börjar med sina morgonbestyr. Trollbarnen hjälps åt att kamma svansarna och älvorna börjar med sin morgongymnastik för vingarna. Sist av alla kommer räven fram. Han är morgontrött och lite grinig så därför upptäcker han först inte alla barnen som sitter i skogen (publiken). När han väl lägger märke till dem så måste han försäkra sig om att alla kan den magiska ramsan som skyddar emot häxan:

Fram med alla händer små
Lägg dem sen på huvet så
Flaxa, kraxa, skydda hydda
Akta dig för onda ting
Flaxa, kraxa, skydda hydda
Vi är trygga i vår ring

Plötsligt avbryts ramsan av ett hemskt oväsen. Det är en bil som far genom skogen med en hiskelig fart och krashar emot ett träd. Familjen i bilen verkar ha klarat sig bra, men deras ena dotter Lisa har försvunnit.....

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlgren
Sidan granskad den 21 juli 2010