JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Kulturskola / Arkiv / Tidigare produktioner / Bamse / Trumgubbens hemlighet / Mot Sydafrika

Mot Sydafrika

gruvarbetarna tvingas jobba

Nu har trumgubben och eldbarnen hamnat djupt nere i en mörk och fuktig gruva. Den hemska gruvdirektören blåser i sin pipa och de trötta gruvarbetarna tvingas jobba och bryta diamanter åt honom.

Efter ett tag får de en välförtjänt paus, men den avbryter han snabbt så att de får fortsätta jobba.

När dagen är slut hittar ett av eldbarnen en rostig nyckel som låg inne i berget. Trumgubben blir lycklig eftersom det måste vara nyckeln som Tråkmånsen använde till att låsa in trumman någonstans. Tillsammans ger de sig av till nordafrikas brännheta öken.

Slagverkarna spelar

Här sitter en ormtjusare och spelar på sin flöjt samtidigt som det dansas och spelas överallt. Slagverkarna sitter på golvet och spelar på sina trummer medans dansarna dansar runt dem.

Några barn bär in en stor kista. Vad kan finnas i den? Långsamt töms scenen, men eldbarnen vågar inte gå fram innan alla är borta.

Trots att de använder nyckeln de hittade i gruvan så vill inte kistan öppna sig. Efter ett tag trycker ett av barnen på fjärrkontrollen och vips flyger kistlocket upp.

Försiktigt smyger barnen fram för att se vad som finns i kistan. Ja, det är trumman!!! Trumgubben blir jätteglad och snabbt sätter de ihop trumman innan de beger sig tillbaka till sin by.

            Eldbarnen öppna kistan

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlgren
Sidan granskad den 21 juli 2010