JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Kulturskola / Arkiv / Tidigare produktioner / Bamse / Trumgubbens hemlighet / Till regnskogen

Till regnskogen

Nu har de hamnat i den djupaste regnskogen. Jägarna gör sig redo att  ge sig av på jakt. De får hjälp av musikerna att samla mod och kraft till att lyckas hitta de vilda djuren.

Jägarna får hjälp av musikerna

Jakten går mellan stammar o snår. Djuren är snabba och jägarna försvinner bort i skogen. Eldbarnen hittar en konstig träpinne vid ett utav träden.
Vad kan vi ha den till? Enligt trumgubben är det hans gamla trumpinne så barnen tar den med sig när de beger sig till savannen.

Tydligen har de hamnat mitt i ett stormöte mellan de olika djuren. Där finns giraffer, krokodiler, ormar och påfåglar.

De verkar vara irriterade över alla olika TV-program som utnyttjar djuren för att få tittare. Dessa hemska naturprogram som bara är ute efter att tjäna pengar och inte vill lämna djuren i fred.

Vid slutet på mötet enas de om att aldrig mer låta sig filmas och avslutar med en fin fest. Alla djuren dansar och det är bra fart på dem. Påfåglarna dasar så häftigt att fjädrarna flyger.

                            Ormarna dansar loss

Linda Isacsson med sin Kameraman

Plötsligt avbryts festen av en stor turistbuss! Djuren gömmer sig snabbt medans turisterna springer runt och letar efter dem. De vill ju så klart ha fina foton på djuren ifrån Afrika. Rätt vad det är så dyker TV4 med Linda Isacsson upp. Hon vill göra ett av sina djurreportage med farliga djur, men nu har invånarna på savannen fått nog.

De jagar undan både Linda och turisterna så att de aldrig vågar komma tillbaka igen. Mitt i tumultet så tappar Lindas kameraman en fjärrkontroll. Eldbarnen skyndar sig att plocka upp den innan de beger sig till Sydafrika

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlgren
Sidan granskad den 21 juli 2010