Du är här: Start / Barn och utbildning / Kulturskola / Scenkonst

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI har utfärdat klass 3-varning för Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

 

Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Scenkonst

Scenkonst är allt det vi gör när vi står i spotlight på scenen. Det innbär alltså både dans, sång och teater. Kom och låt din stjärna lysa på scenen.

Kurser

Teaterverkstad

Vi gör drama och samarbete i grupp, teater-improvisation, lek, kropp och rörelse. Olika typer av teater och uttrycks provas.

F-klass 
Nybörjare åk 1 - 3
Fortsättning åk 1- 3

Dansverkstad

Vi känner och hittar rörelsen, snabbt eller långsamt. Vi låna rörelsekvaliteter från djur eller inspireras av bilder och ord. På ett roligt lekfullt sätt skapas danskoreografier i en trygg miljö.

Åk F - 1
Åk 2 - 3

Balettverkstad

Vi övar steg som sätts ihop till kombinationer på ett lekfullt och roligt sätt. Vi tränar balettens formspråk med fastlagda rörelser och positioner. Danserna visas upp i slutet av terminen vid en föreställning.

Åk F - 3

Modern/Street/Showdance

Kursen är främst inriktad på street och modern dans. Vi inleder lektionerna med övningar och sprider sedan vår dansglädje i olika koreografier.

Modern Showdance 

Från åk 4
Från åk 7

Street/Showdance

Åk 4 - 6
Åk 7 - 9

Babyrytmik

Sång, dans och musik som är anpassat till barn i åldern 6 mån– 2 år tillsammans med en föräldrar. 10 ggr/ termin kostnad 400 kr

6 månader - 2 år

Småbarnsrytmik

Vi leker med sång, musik och rörelse som ger oss en kreativ rolig stämning Småbarn från 2–4 år, tillsammans med föräldrar. 10 ggr/ termin kostnad 400 kr

2 år - 4 år

Teater

Teaterimprovisation, teatertekniker, rörelse, röst och text mot en föreställning. Du är med från början, planerar och förbereder för en pjäs. 

Nybörjare åk 4 - 6
Steg 1 från åk 7
Steg 2 från åk 5
Steg 3 från åk 7

Sång

Utveckla din röst och hitta ditt personliga uttryck. Vi arbetar med sångteknik, scennärvaro och tolkning inom olika musikstilar, t.ex. pop, rock, jazz och musikal. Undervisningen sker både enskilt och i mindre grupp. Under året uppträder vi på evenemang och konserter

Från åk 4

Kör

Du får möjlighet att utveckla din egen röst samtidigt som du får känna glädjen i att sjunga tillsammans med andra. Vi sjunger låtar i olika stilar, jobbar med sångteknik och sceniskt uttryck samt provar att sjunga i stämmor. Vi övar oss i att stå på scen och uppträder på olika konserter och evenemang under året.

Åk 3 - 6
Åk 7 - G

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlgren
Sidan uppdaterad den 5 oktober 2018

Kontakt

Teater

Anna Dror
Direkt: 0430-154 29

Sång/sångensemble/teater

Anna Lovdal
Direkt: 0430-150 26

Mammaledig

Dans/rytmik

Carolina Lindquist
Direkt: 0430-154 29

Sång/sångensemble/Kör

Sara Scheen Otnes
Direkt: 0430-150 26