Du är här: Start / Barn och utbildning / Kulturskola / Scenkonst

Information med anledning av coronavirus och covid-19

 

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Scenkonst

Scenkonst är allt det vi gör när vi står i spotlight på scenen. Det innbär alltså både dans, sång och teater. Kom och låt din stjärna lysa på scenen.

Kurser

Teaterverkstad

Vi gör drama och samarbete i grupp, teater-improvisation, lek, kropp och rörelse. Olika typer av teater och uttrycks provas.

F-klass 
Nybörjare åk 1 - 3
Fortsättning åk 1- 3

Dansverkstad

Vi känner och hittar rörelsen, snabbt eller långsamt. Vi låna rörelsekvaliteter från djur eller inspireras av bilder och ord. På ett roligt lekfullt sätt skapas danskoreografier i en trygg miljö.

Åk F - 1
Åk 2 - 3

Balettverkstad

Vi övar steg som sätts ihop till kombinationer på ett lekfullt och roligt sätt. Vi tränar balettens formspråk med fastlagda rörelser och positioner. Danserna visas upp i slutet av terminen vid en föreställning.

Åk F - 3

Modern/Street/Showdance

Kursen är främst inriktad på street och modern dans. Vi inleder lektionerna med övningar och sprider sedan vår dansglädje i olika koreografier.

Modern Showdance 

Från åk 4
Från åk 7

Street/Showdance

Åk 4 - 6
Åk 7 - 9

Babyrytmik

Sång, dans och musik som är anpassat till barn i åldern 6 mån– 2 år tillsammans med en föräldrar. 10 ggr/ termin kostnad 400 kr

6 månader - 2 år

Småbarnsrytmik

Vi leker med sång, musik och rörelse som ger oss en kreativ rolig stämning Småbarn från 2–4 år, tillsammans med föräldrar. 10 ggr/ termin kostnad 400 kr

2 år - 4 år

Teater

Teaterimprovisation, teatertekniker, rörelse, röst och text mot en föreställning. Du är med från början, planerar och förbereder för en pjäs. 

Nybörjare åk 4 - 6
Steg 1 från åk 7
Steg 2 från åk 5
Steg 3 från åk 7

Sång

Utveckla din röst och hitta ditt personliga uttryck. Vi arbetar med sångteknik, scennärvaro och tolkning inom olika musikstilar, t.ex. pop, rock, jazz och musikal. Undervisningen sker både enskilt och i mindre grupp. Under året uppträder vi på evenemang och konserter

Från åk 4

Kör

Du får möjlighet att utveckla din egen röst samtidigt som du får känna glädjen i att sjunga tillsammans med andra. Vi sjunger låtar i olika stilar, jobbar med sångteknik och sceniskt uttryck samt provar att sjunga i stämmor. Vi övar oss i att stå på scen och uppträder på olika konserter och evenemang under året.

Åk 3 - 6
Åk 7 - G

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Cattis Ahlgren
Sidan uppdaterad den 5 oktober 2018

Kontakt

Teater

Anna Dror
Direkt: 0430-154 29

Sång/sångensemble/teater

Anna Lovdal
Direkt: 0430-150 26

Dans/rytmik

Carolina Lindquist
Direkt: 0430-154 29

Sång/sångensemble/Kör

Sara Scheen Otnes
Direkt: 0430-150 26