JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledning

För dig i grundskolan

Grundskolan är början på vägen mot ett vuxet liv och längs den vägen ställs du inför olika valsituationer.

  • Har du frågor om arbetslivet och vilka yrken som kan ge framtidens jobb?
  • Har du frågor om vilka utbildningsvägar och program som finns på gymnasiet och vad dessa kan leda till?

Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola för hjälp och stöd med dina frågor. Mer information under länkarna på sidan!

För dig på gymnasiet

Du som behöver hjälp eller stöd att planera studierna under eller efter gymnasiet kan vända dig till din studie- och yrkesvägledare eller till vägledningsservice. Vägledningsservice är en service för Vägledningscentrum, drop-in och telefonbevakning på bestämda tider varje vecka. Vägledningscentrum finns på Campus Laholm. Mer information under länkarna på sidan!

För dig som vuxen

Studerar du i någon av studieformerna på Vuxenutbildningen i Laholm och har frågor om studierna eller om ditt framtida arbetsliv kontaktar du Vägledningsservice på Vägledningscentrum Campus Laholm.

Vägledningscentrum har ett bredare uppdrag än endast mot elever eller deltagare i någon av Laholms kommuns frivilliga studieformer.

Alla kommuninvånare och företagare har rätt till våra tjänster. Vi kan hjälpa till med karriärplanering eller diskutera studie- och yrkesval, planera för studier inom eller utom kommunen eller diskutera framtidsfrågor inom arbetslivet. Mer information under länkarna på sidan!

Observera att vissa undantag gäller för rätt till SFI enligt Massflyktsdirektivet- mer information om detta finns på Skolverkets hemsida via länk Rätt till sfi - Skolverket

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Rebecca Rosenberg
Sidan uppdaterad den 6 maj 2022