JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Studie- och yrkesvägledning / Vägledningscentrum / Eurodesk

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Eurodesk

Laholms kommun är nu medlem i nätverket Eurodesk. Eurodesk informerar om EU med fokus på ungas studier, arbete och volontärtjänst. Det finns cirka 1000 kontaktpunkter i 36 länder. I Sverige finns lokala kontaktpunkter för Eurodesk och nu är Laholms kommun en av dessa.

De lokala kontaktpunkterna är kommuner, Europa Direkt-kontor och organisationer som har kunskap om hur det ser ut för ungdomar i EU. Här kan man få hjälp med att ta reda på vilka möjligheter det finns för unga i EU. Regeringen har utsett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, till nationell partner för Eurodesk. Nätverket erbjuder kompetensutveckling både i Sverige och utomlands, tillgång till informationsmaterial samt utbyte med de andra Eurodesk-kontoren i Sverige och Europa. Genom att ingå i Eurodesk-nätverket förväntas kommunen sprida information om ungas mobilitetsmöjligheter inom Erasmus+ Ung och Aktiv samt Europeiska Solidaritetskåren.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Rebecca Rosenberg
Sidan uppdaterad den 1 april 2019