JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Barn och utbildning / Vuxenutbildning / Utbildningar

Utbildningar

NYSTART?    OMSTART?    NYTT YRKE?

Vuxenutbildningen i Laholm har olika utbildningar med varierande studieformer. Mer information om de olika utbildningarna finns under respektive rubrik nedan.

 • Grundläggande kurser

  På grundläggande nivå kan du läsa in engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk. Utbildningen motsvarar den 9-åriga grundskolan men med ett arbetssätt och innehåll anpassat för vuxna elever. Lärarledda lektioner varvas med egna studier.

 • Gymnasiala kurser

  På gymnasial nivå finns allmänna gymnasiekurser som läses utifrån individens mål och behov med studierna. Man kan läsa med hjälp av lärarledda lektioner varvat med egna studier eller helt på distans.

 • Yrkesutbildning

  En yrkesutbildning är en vuxenutbildning på gymnasial nivå där studietiden är beroende på utbildningens inriktning. Inom region Halland finns det ett samarbete mellan de olika yrkesutbildningarna, men ansökan gör du alltid via din hemkommun.

 • SFI – Svenska för invandrare

  SFI är en språkutbildning riktad till dig som inte har svenska som modersmål. Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i svenska språket. Du lär dig tala, läsa och skriva på svenska och får träna på att använda språket i vardags- och arbetslivet.

 • Samhällsorientering

  Kursen är viktig för dig som är ny i Sverige och behöver få grundläggande kunskap om digitala verktyg och det svenska samhället. Vad du har med dig från ditt hemland och hur du kan använda dina erfarenheter och kunskap på bästa sätt i det nya samhället? Stort fokus läggs på dina erfarenheter, förutsättningar och mål.

 • Lärvux

  Särskild utbildning för vuxna är en del av vuxenutbildningen och riktar sig till vuxna med intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. Utbildningen utgår från den enskildes behov och förutsättningar och vi erbjuder kurser på både grundläggande- och gymnasial nivå.

   

 

 

 

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ida Axelsson
Sidan uppdaterad den 11 mars 2022