Du är här: Start / Barn och utbildning / Vuxenutbildning / Utbildningar / Yrkesutbildningar / Barnskötare / Elevassistent

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI har utfärdat klass 3-varning för Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

 

Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen, ner till mynningen i havet

Barnskötare / Elevassistent

Utbildningen passar dig som vill arbeta med barn i förskoleversamhet eller fritidshem. Som barnskötare eller elevassisten är du med och lägger grunden för varje individs livslånga lärande.

 

Behörighet

Avslutad grundskola eller motsvarande utbildning från utlandet. Kunskaper i svenska motsvarande kursen svenska/svenska som andraspråk på GRUV-nivå. Utdrag ur belastningsregistret.

 

Ny utbildningsstart planeras för hösten 2020

Sista ansökningsdag: 2020-06-18
Kursstart: 2020-08-31

 

Ansökan

Ansökan görs genom en personlig kontakt med en studie- och yrkesvägledare. Tänk på att sista ansökningsdag är sista dag för att upprätta en komplett ansökan eller komplettera tidigare upprättad ansökan.

Stundtals kan väntetiden för att få en tid hos en studie- och yrkesvägledare vara upp till tre veckor, därför är det viktigt att boka in sig för ett vägledningssamtal i god innan sista ansökningsdag.

 

Information

Utbildningen genomförs i kommunens egen regi på Campus Laholm.

Kurserna läsas sammanhängande och studieformen är närstudier eller flex. Utbildningen består av ett antal baskurser och därefter väljer man inriktningen Barnskötare eller Elevassistent. Hela utbildningen ger dig kompetens att söka tjänster inom din valda inriktning i Laholms kommun.

 

Enstaka kurser kan starta två gånger, vår och höst. Kontakta Vägledningscentrum för information.

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Ida Axelsson
Sidan uppdaterad den 9 februari 2020

Kontakt

Vägledningscentrum
Växel: 0430-150 00
Direkt: 0430-265 00

Mer information