Köks- och restaurangmedarbetare

Hospitality - Mat, Möten och Människor
Utbildningen är främst till för dig som vill arbeta med mat och människor, samt har servicevilja och intresse för värdskap.
Utbildningens mål
Huvudinriktningen är arbete i kök, men även utbildning i service och gästkommunikation ingår. Genom utbildningen får du kunskaper och färdigheter som gör dig anställningsbar. Du jobbar praktiskt och får grundläggande branschkunskaper. Utbildningen är både för dig som har tidigare erfarenhet av arbete i kök ochför dig som vill prova något nytt.
Lärlingsutbildning
Studierna bedrivs i lärlingsform, där både teoretiska och praktiska moment ingår. Detta innebär att du praktiserar i ett kök på en arbetsplats och kan medföra lärande även tidiga morgnar, kvällar och helger. Du ansvarar själv för transporter till och från din lärlingsplats
I utbildningen varvas teoretiska och praktiska moment. Syftet är att utveckla dina yrkes- och branscherfarenheter.
Utbildningens innehåll
- Grundläggande matlagningskunskaper.
- Bemötande och kommunikation med gäster, kunder och kollegor olika servicesituationer.
- Betydelsen av hygien, arbetsmiljö och säkerhet. Kunskaper om måltiden som helhetsupplevelse.
Är du folkbokförd i en annan kommun än Laholms kommun, ska du vända dig till din hemkommun för att göra ansökan.
Förkunskaper/behörighet
Kunskaper motsvarande grundläggande svenska eller svenska som andraspråk.
Utbildningsstart januari 2024
Sista ansökningsdag: 2023-11-23
Kursstart: 2024-01-29
Ansökan
Ansökan görs genom en personlig kontakt med en studie- och yrkesvägledare.
Telefon: 0430-265 00
E-post: vagledningscentrum@laholm.se
Tänk på att sista ansökningsdag är sista dag för att upprätta en komplett ansökan eller komplettera tidigare upprättad ansökan.
Stundtals kan väntetiden för att få en tid hos en studie- och yrkesvägledare vara upp till flera veckor, därför är det viktigt att boka in sig för ett vägledningssamtal i god tid innan sista ansökningsdag.
Kurser
Baspaket |
||
Kurs |
Poäng |
Kurskod |
Orienteringskurs |
50 |
KGYORI11D |
Service och bemötande 1 |
100 |
SEVSEV01 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel |
100 |
MÅTBRC0 |
Hygien |
100 |
HYGHYG0 |
Frukost och bufféservering |
100 |
SERFRU0 |
Matlagning 1 |
100 |
MATMAL01 |
Utbildningslängd: 20 veckor
Studieomfattning: 550 poäng, CSN-berättigat på gymnasial nivå
Innehållsansvarig: Ida Axelsson
Sidan uppdaterad den 23 augusti 2023