Köksbiträde

Hospitality - Mat, Möten och Människor
Utbildningen är främst till för dig som vill arbeta med mat. Detta i kombination med studier i yrkessvenska.
Utbildningens mål
Huvudinriktningen är arbete i kök. Genom utbildningen får du kunskaper och färdigheter som gör dig anställningsbar. Du jobbar praktiskt och får grundläggande branschkunskaper. Utbildningen är både för dig som har tidigare erfarenhet av arbete i kök och för dig som vill prova något nytt.
APL
Praktik ingår i utbildningen i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Detta innebär att du praktiserar i ett kök på en arbetsplats. Praktiken kan ske även på kvällar, helger eller tidiga morgnar. Du ansvarar själv för transporter till och från din APL- plats
Utbildningens innehåll
- Grundläggande matlagningskunskaper.
- Bemötande och kommunikation med gäster, kunder och kollegor.
- Betydelsen av hygien, arbetsmiljö och säkerhet.
- Yrkessvenska
Är du folkbokförd i en annan kommun än Laholms kommun, ska du vända dig till din hemkommun för att göra ansökan.
Utbildningsstart hösten 2024
Sista ansökningsdag: ej sökbar ännu
Kursstart:
Ansökan
Ansökan görs genom en personlig kontakt med en studie- och yrkesvägledare.
Telefon: 0430-265 00
E-post: vagledningscentrum@laholm.se
Tänk på att sista ansökningsdag är sista dag för att upprätta en komplett ansökan eller komplettera tidigare upprättad ansökan.
Stundtals kan väntetiden för att få en tid hos en studie- och yrkesvägledare vara upp till flera veckor, därför är det viktigt att boka in sig för ett vägledningssamtal i god tid innan sista ansökningsdag.
Kurser
Baspaket |
||
Kurs |
Poäng |
Kurskod |
Orienteringskurs |
50 |
KGYORI11D |
Service och bemötande 1 |
100 |
SEVSEV01 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel |
100 |
MÅTBRC0 |
Hygien |
100 |
HYGHYG0 |
Frukost och bufféservering |
100 |
SERFRU0 |
Yrkessvenska |
200 |
KGYORI11F |
Förutom yrkeskurserna ingår SFI eller Svenska som andraspråk i utbildningen
Utbildningslängd: 40 veckor
Studieomfattning: 650 poäng, CSN-berättigat på gymnasial nivå
Innehållsansvarig: Ida Axelsson
Sidan uppdaterad den 23 augusti 2023